imla kurallarına uymayan bilgiç

sukela
bunlar genelde "ya sen ne bakıyon, internette öle konusurm ben, bi de onamı dikkat etcem allasen" diyen, sözde normalde bu konuda çok dikkatli olduğunu iddia eden tiplerdir.
oysa kanaatimce chat yaparken, sms gönderirken bile en düzgün dili konuşmak çok faydalıdır. nasıl alıştırırsanız öyle gider.
imla kurallarına dikkat etmek lazım.
imla kurallarına uymayan bilgiçe ise daha çok dikkat etmek lazım.
sepulturk
kasıtlı olarak dikkat etmeyenlerin sonu belli değildir bu tiplerin. gayet de güzel barınabilirler artık sözlükte. çünkü biz hassasız türkçeyi koruma konusunda malız ya biz dikkat edelim. biz kurtaracağız çünkü türkçeyi.
ed nh
nasıl konuşuyorsa öyle yazmayı tercşh weden bilgiçtir. genelde yapılan en büyük hatalardan biri soru eklerini ayrı yazmamak ve delerin yazılışına dikkat etmemektir..
sepulturk
sözlükte sağolsunlar alıp başlarını giden bilgiçlerdir. en basitinden türkçe’de q harfi yoktur. olmamıştır ve olmayacaktır. mesela çok güzel bir y harfimiz vardır. neden onu kullanmaz sözlük ahalisi hiç bilemiyorum ben. "sevmiyorum" yazmak varken "sevmiorum" yazmak ne kadar mantıklıdır biri gelsin bana açıklasın.

afedersiniz ama türkçe’nin amına koymaya kimsenin hakkı yok. ya oturur efendi gibi yazılır ya da entry silinince bik bik edilmez. ha bu tarz entrylere bir iki sefer görüldüğünde tolerans gösterilir ama sonrasında hiç hoş karşılamayız biz.
artemisia
hala dahi anlamındaki "de" ile bulunma hali eki "-de"yi ayırt edemeyen(ya da benzeri dilbilgisi kurallarını kavrayamayan) kişidir ve kanımca salağın önde gidenidir. bugün bu -de’leri birbirinden ayıramayan hayatı boyunca hiç bir halt "ayıramaz".

edit: tüm salaklar berbat butonuna dayanmış, ne acı çekiyorum bilemezsiniz.
max
gerçekten de sözlük kavramına yakışmayan yazım hataları çoğu sözlükte olduğu gibi burada da bol miktarda yapılmakta.büyük ihtimalle benim de zaman zaman yapmış olduğum yazım hataları vardır.önemli olan bu hataların yönetim tarafından en az düzeye indirgenmesini sağlamak.peki bu nasıl olur? gereken yerde gereken uyarıları usülüne uygun olarak yaparak.insanları tehdit eder vari konuşmak usüle uygun mudur? bana göre değildir. peki insanları rencide edebilecek nitelikte entryler girerek özelden değil de sözlük üzerinden uyarı yapmak usüle uygun mu? bana göre o da değil ama tabi ki her yiğidin kendine has bir yoğurt yiyişi olduğu gibi her insanın da kendine has bir hitap şekli bulunmakta.

benim şahsi fikrim imla hatalarından daha önemli bir uygunsuzluk olduğudur.mesela bir arkadaşımız ayrı yazması gereken -de ekini bitişik yazdığında biz imla hatası olmasına rağmen onun ne demek istediğini çoğu zaman anlayabiliyoruz ama kızlık zarından karakter tahlili gibi başlıklarda hiç imla hatası olmamasına rağmen bu başlığın bana kattığı herhangi bir pozitif etki bulunmamakta. birçok kişiye de bir yararı olduğunu sanmıyorum.bence bu tip hatalarla ilgilenmek sözlük için en iyisi olacaktır...
bb
bide şöle tipler war, sanki türkçede yeterli harf weya kelime yoq, bunnlar illa cins cins yazcaklar falan yaneeeeeeeeee.

annamıyorum ben bunnarıııı.

edit: bu entry 10 tane silinme sebebi içermektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol