çeçenistan

alman
cephede namaz kilacak kadar inanclarina sadik insanlara sahip ulke.son yapilan okul baskini ise tam bir rezaletti.
made in heaven
rus isgali altinda bulunan ve kendisinden oldukca guclu bir kuvvete sahip rus ordusuna karsi gerilla savasi ile direnmeye calisan kafkas ulkesi.baskenti grozni’dir.
ankakusu
bir avuc hakiki mucahitlerin bulundugu ulke. gerci son donemde vahabilik git gide yayginlasiyor. vahabilik islamda tabi olunabilecek en sapkin olusumudur. zengin arap vahabilerin bu onurlu, gururlu ve inatci savasa el surmesi cecenlerin yararina gozuksede, zararinadir.
naksi tarikatina bagli olan cecenler giderek vahabilesmektedir. buda cecen toplumunu ikiye bolmektedir. genelde yaslilar ve orta yasin ustundekiler naksi olmasina ragmen gencler vahabilik denen sacma bir olusuma katilmaktadir. bu kusak catismasinida beraberinde getirsede ondan daha da onemlisi cecen direnisinin dunyadaki imajidir.
dikkat edilirse masum cocuklari rehim almak, ve buna benzer terorist eylemler vahabilik ile paralel cogalmakta, buyumektedir. ozunde mert ve dindar olan cecenler vahabilisme sonucu dunyadaki imajlarinin bozuldugunu fark edemediler galiba.
cecenler unutmamali ki bu onlarin davasi ve onlarin hakli savasi, araplarin degil. sunuda unutmamalilar ki o zengin araplar heyecan ve para icin oradalar.
ayrica araplarin cecenlerle yardimi bu hakli savasi uluslararasi teror diye damgalamaktadir. bu durum cecenleri hakli iken haksiz konuma dusurmektedir.
eger araplarin etkisinde kalarak teror olaylarina bulasmaya devam ederlerse cecenlere olan tum sempatim ve inancim yok olacaktir.
en sevildikleri ulke olan turkiyede bile medya masum cocuklarin rehin alindigi o teror olayindan sonra cecenler hakkinda terorist diye bahsetti. bu konuda hicte haksiz sayilmazlar.

cecenler akillarini baslarina almali, hakliyken haksiz duruma dusmemeliler. vede en onemlisi turk halkinin sempatisini yitirmemeliler. uluslararasi teror damgasi yememeleri icin araplari bu kutlu savasa sokmamalilar. vede ozlerini, vahabilik denen salakca olusuma degismemeliler...
ankakusu
bu bolgede ki savas hususunda kisa bir belgesel icin:
http://video.google.com/videoplay?docid=-1248661912107021930&q=turkish

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol