muasir medeniyetler

firatrock
mustafa kemal atatürk söylediği ve milletçe hedeflediğimiz nokta.burada batı pozitivizminin kastedildiği apaçıktır.ulkeyi refah seviyesi yüksek bir düzeye çıkarmaktır.
el menzile beynel menzileteyn
bir ulkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varliklarinin, fikir, sanat calismalariyla ilgili niteliklerinin cagdas yani modern ve asri olmasidir..

seviyelerine cikmak icin adina modernlesme diyerek cogu degerlerimizden vazgecmeyi goze aldigimiz muasir medeniyetleri televole uslubuyla dunden bugune degerlendirelim.gunumuzun yakisiklilari(!) gencken nasillarmis gorelim..

800 yil evvel muasir olmaya namzet medeniyetlerin haclilarinin sahidi hacli kronikci roul de caen diyor ki: "maarra’da bizimkiler yetiskin putperestleri diri diri attiklari kaynar kazanlarda kaynatiyor, cocuklari ise sise gecirerek yiyorlar"

ve ayni kusatmaya bizzat katilmis frenk kronikci albert d’aix soyle anlatiyor:"bizimkiler yalniz oldurulmus
turk ve muslumanlari degil kopekleri de yemekten igrenmiyorlar"
gecmislerindeki vahset boyleydi bugun farklilardir belki. belki degistik demislerdir..yoksa takiyye mi demeliydim?? degisim degil elbette olsa olsa evrimdir..artik hacli degildirler abd ve ingiltere olmuslardir

kur’an’in vahyinin inmeye basladigi gece kadir gecesi..bin aydan daha hayirli olan bu gecede allah’a nispet yapar gibi, "sen ayet indirdin ben bomba sen var ettin ben yok ediyorum" dercesine binlerce napalm ve misket bombalarini felluce’ye indiriyor..afganistanda yaptiklarina hergun sahit olduk..dugunu bombalayip daha sonra ozur dileme piskinligini sergileyenler bu medenilerdi..ve simdi dunyanin gozu onunde kanli topraklar uzerinde hatira fotografi cekiliyorlar<abkzb:bush ve kopekleri>..

bunlarin hacli seferleriyle ne ilgisi var degil mi?

namlusunun ucunda hac olan tanklarla ve kokpitinde hac asili ucaklarla olduruyor..

baska bir muasir medeniyet(!) israil..

cenin’de fuzeyle ucurdugu bir evin icinde komurlesmis cesetler cikti..baska bir yerde sanki vucudu bacaklarindan tutup ikiye ayrilmis bir ceset..yuzunun etleri dagilmis bir yasli..ic organlari cikarilmis bir anne..

nasil tikican ve kuku su?? yuzunuzu eksitiverdiniz..acmadi mi sizi bu yazi..daha gormediniz bile..ray-ban gozluklerinizin antrefile kaplamasi suzemedi mi bu yazilari yada minimize edemedi mi etkilerini..belki de sasirdiniz bihaberdin cunku..cunku msn iletileriyle mesguldunuz..kicinizi oturdugunuz sandalyeden ayiramiyorsunuz bari kafanizi mesaj kutusundan cikarin da ne var ne yok ne oluyor ne bitiyor diye bakinin saga sola..

sorarim sana tikican sana da kuku su maarra ile felluce arasinda ne fark var? sen soylemeden ben cevabini vereyim..hic..ne yaklasim farki ne mantik ne de medeniyet..olsa olsa yontem ve teknoloji farki vardir..

guantanamo, ebu gureyb, irak, filistin, afganistan, suriye ve daha niceleri..

gel gelelim bunlar nasil boyle oldu..islam’in tahrif olmus formlari olan dinleri hristiyanlik ve yahudilik bile bunlari soylemez, mesnet olmaz olamaz..bu insanlar boyle olmak icin ne yapti ne yedi ne icti kanlarinda ne dolasiyor..oksijen yerine ne soluyorlar..

bu sorularin cevaplari mechul lakin bariz olan tek sey bir sey var o da catismanin varligi..adina "medeniyet catismasi" diyolar..sorarim size hangi medeniyet savasi moderniteyle aciklayabilir..

bakin modernlesme projesi adina yapilan vahsete..akabinde yapilan siyasi vahsete de bakin..

halkinin cogu sii olan irak’i sozum ona sunni bir diktatorun pencesine atmislar, yine halkinin cogu sunni olan suriyeyi sii bir diktatore teslim edip yillarca ezdirmisler adina da modern akredite demisler..

bu bir oyun..piyonlarin satranc tahtasi uzerinde carpistirildigi bir oyun..hamleyi yapan vezir..dusunen sah

biliyorum bu yazi icinizi karartti..gelin gorun ki kadim dostlarim karanliga dusmedikce aydinliga muhtac oldugumuzu algilayamiyoruz..istedim ki icimizdeki aydinlik hevesini canlandirayim..ve istedim ki ataturk’un bahsettigi medenilerin bunlar olmadigini anlayalim..umarim bir nebze basarili olmusumdur..

edit:bu yaziyi bahsi gecen resimleri gordukten sonra derledim..tabi bushun irak ziyareti tuzu biberi oldu..resimleri godukten sonra "yine mi? dedim degistirdim..sonra farkina vardim ki nasil bir asi yapmislarsa bana bagisiklik kazanmis beynim bu olaylara..baslarda lanetler yagdirdigim vakalara, simdi yine mi deyip gecistirmisim..insan hayatini basite alir olmusum..bu gafletten uyanir gibi oldum..umarim icimdeki yangin saman alevinden ibaret degildir..

(bkz: yoran entryler)
(bkz: ahirette gotumuzu kurtaracak entryler)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol