halkların kardeşligi

capt it all
bir tanım yapmak gerekir heralde;

bir şekilde her insanın yüreğinin en derin noktalarında hissettiği, olmasını can-ı gönülden dilediği , beklediği bir olgudur halkların kardeşliği. ve ne yazık ki, bu kardeşlik her zaman ademin torunları olmamızdan kaynaklanan bir kardeşlik olarak kalmış, daha ileri gidememiştir. ve bunun sebeplerini sıralamaya kalksak, ne benim bilgim ve zekâm yeter, ne de bu sözlüğün web alanı...
ankakusu
hakiki, saf ve hakikaten idealist yonlerine hayran oldugum, takdir ettigim idealistlerin ideali. ben o kadar idealist degilim, inanmiyor, inanamiyorumda boyle bir kardeslige. bu yuzden de pesinden kosturma niyetinde degilim. ha ben cok mu realistim? degilim...

(bkz: ya basta viva zapatista)
ya basta viva zapatista
enternasyonalistlerin gerçekleştirmek için mücadele verdiği alanlardan biridir.halkların değil, siyasi fikirlerin özünde de sınıfların birbirine düşman olduğunu, bunu yenmenin yolunun da milliyetçi reflekslerden arınarak olaylara sınıfsal yaklaşılması gerektiğini söyler savunucuları.hayal gibi görünse de milliyetçi reflekslerden arınmış olan marksist enternasyonalistlerin kurduğu uluslararası ağlarda birçok örneğini görmek mümkündür.halkları kışkırtan her türlü gruba ya da politikaya karşı gelmekle işe başlanılmalıdır.
ziraat pirensi
madem halkların kardeşliği vardır, afrikada insanlar neden açlıktan ölmektedir ve leş kargaları neden küçücük çocukları yiyebilmektedir? yok böyle bir kardeşlik demek ki.
ya basta viva zapatista
kimilerinin ütopya olarak gördüğü, kimilerininse karşıdakinin kim olduğunu dahi bilmeden canlarını tehlikeye attığı hümanizm temelli, milliyetçilik karşıtı düşüncenin saf hali.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol