ota boka irtica diyen zihniyet

maliyeci
dini olan,dine gönderme yapan,kısaca din ile ilgili olan her şeyi gericilik olarak gören ve yetmezmiş gibi dinle ilgili her şeyi irtica olarak algılayan kimi embesillerin çığırtkanlığını yaptığı zihniyettir.
camurhan
irtica sözcügü türkiye kosullari altinda dinle veya saltanatla iliskilendirilir. yukarida bahsedilen iki kavramdan din eksenli siyasetin ve uygulamalarinin günümüzdeki baskisindan ya da gidisatindan bunalmis insanlari rahatsiz etmesi sonucunda yukarida bahsi gecen süpheciligin ortaya cikmasi normaldir. bu konuda artik ipini koparmis derecede tepki gösteren danalar disinda birakin 12 eylül döneminden beri olani, menderes’in iktidara gelisinden beri güdülen ince cizilmis bir hareket vardir. bu cizginin takkiye ustalarinin yumurtadan cikacak timsah yavrulari misali son zamanlarini bekledigi asikarken insanlarin timsah gözyaslari dökmeye hazirlanmasi ya da bile bile buna dogru gitmeleri zihniyetin ve sosyal ahmakligin islerligi acisindan tartisilmalidir. eee ne demisler:

dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar!

(bkz: zinisim adnikraf ninekilhet)

capt it all
camide namaz kılmayı bile irticadan sayan bir zihniyettir ki, sokayım ben o zihniyete... bu irtica yaygaralarındaki asıl amaç, menfaat üzerine kurulmuş olan kemalizm pastasından daha çok pay kapmaktır. biz niye keyfimizi bozalım ki?
peyami safa birgün sormuş atatürke; "ileride bir gün görüşleriniz doktrinleşirse ne olur?" "işte o zaman yanarız, hem türkiye kaybeder, hem türk milleti" diye cevap vermiş atatürk de...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol