sehvet delisi seri katiller

imgoindeeperunderground
kisisel siddet ve cinsel tatmin arasinda iliski kuran sehvet ve heyecan katilleri, sehvet delisi seri katillerin alt grubunu olustururlar. seks ve siddet arasinda iliski kurulur ve saldirgan cinsel tatmine oldurmekle kavusur. bu katiller yaptiklari isten dolayi zevk aldiklari icin oldururler, oldurmek onlar icin erotik bir deneyimdir.

bu tip sehvet delisi seri katillerin suclari islem/surec merkezli olarak tanimlanabilir ki sucu tamamlamalari, suc isleme surecleri daha kisa ve davranis merkezli olan gorevli yada hayalci katillerin tersine, genelde zaman almaktadir.

surec merkezli cinayetler kisiyi baski altina alma, iskence, parcalama, vucudun bir parcasini koparma veya daha degisik korkunc yontemleri icerebilir.

jery brudos adindaki katil ilk kurbanin bacagini, diger iki kurbaninin ise goguslerini koparip almisti. ken branchi ve angelo buano iskence yaparak oldurmek icin genc kizlari evlerine goturmuslerdi. genelde kurbanlarin basina plastik poset gecirip kendilerinden gecmelerini sagladiktan sonra onlari ayiltarak dini bir ayin yapiyormus gibi zulumlerine devam ediyorlardi. aciz kurbanlariyla bu sekilde etkilesme, sehvet delisi katillere muthis derecede zevk verir.

diger tip sehvet duskunu seri katil olarak nitelendirilebilecek saldirganlar icin birinci motif cinsel tatmin olmayabilir. bu tipler (comfort-orianted) rahat merkezcil seri katillerdir. sahsi menfaat icin cinayet islerler.

ornegin; profesyonel suikastcilar, yaptiklari isten kazanc saglarlar. bunlarin bir kismi mal ve para icin kendi yakinlarini, iliskide olduklari kisileri oldururler. karisini, nisanlisini, iscilerini. ornegin; genelde kadin seri katiller bu gruba girerler. alien whornos ve dorothea puente bu tip icin guzel ornektir.

eger sehvet (lust) ve heyecan (thrill) duskunu seri katiller devamli yer degistiren tipler ise, yakalanmalari oldukca zordur. sucu isleme sekilleri sorusturmayi guclestirir. bununla birlikte bu tip katiller zekidir ve eger birde devamli yer degistiriyorlar ise yakalanmalari yillar surebilir.

kaynak:(bkz: a dan z ye seri katiller ansiklopedisi)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol