hayat dayanamıyorum artık sana

independence
hayattan artik keyif alamayan insan cumlesi.

sabahin erken saatlerinde gune$ dogar ya hani ve insanlarin odalarindan suzulur ya iclerini isitmak ve hayata daha bir umutla bakmalarini saglamak icin.bu gune$ i$inlarindan nasibini alamayan insanlarin soylemidir bu.

cocuk parklarinda salincaklarda kaydiraklarda ne$eli cigliklar atan cocuklarin yanindan gecerken cocuklugunu ozleyen, leblebi tozu yiyip arkada$inin yuzune kar$i "puskuuuuuut" diyen cocuklarin yanindan gecerken anilari canlanan, el ele tutu$an ve birbirlerinin gozlerinin icine tum a$klari ile bakan sevgililerin yanindan gecerken yalnizligini hatirlayan insanlarin soylemidir.

insanlarin uzerlerinde kar beyaz bulutlar dola$irken kendi uzerinde kotu gri bulutlarin firtinalar yaratmasindan usanan insanlarin soylemidir.evine bir ekmek bir paket de hazir corba goturebildigi takdirde mutlulugu yakalayan ve huzur bulabilen insanlari gordukce her gece pahali restaurantlarda yemekler verdigi halde, bir ekmek ve bir paket hazir corbanin sagladigi huzurun ve mutlulugun yanindan bile gecemeyenlerin soylemidir.

evine gittiginde boynuna "babacim" diye sarilan minik yavrulari olanlari gordukce kendi evindeki sessizlige ve yalnizliga kahredenlerin soylemidir.altindaki son model araba ile otobuslerin yanindan gecerken, otobuslerde birbirine sarilip kulaklarina a$k cumleleri fisildayan insanlari gordukce arabasindaki muzik setinin sesini tamamen kapatip gozunden kucagina ya$lar bo$alan yalniz insanlarin soylemidir.

"hayat.dayanamiyorum artik sana! eger para icerisinde bir yalnizlik ya$atacaksan bana, bir ekmek ve bir paket hazir corba ile mutlulugu ya$at! eger varlik icerisinde gri bulutlar salacaksan uzerime firtinalar yaratan, beyaz bulutlarin altinda acligi ya$at.eger son model arabalarda ya$ dolduracaksan gozlerime, tiklim tiklim otobuslerdeki sicak ve sevgi dolu sarili$lari ya$at.

ve eger 6 milyar insan icerisinde yalnizliga mahkum edeceksen beni, cik bedenimden, sadece olumle yalniz birak!"

diyebilenlerin soylemidir bu cumle.
bravex
hayat o kadar monotonluk içinde devam ediyorsa dayanılmaz olur,insan hayata dair ne verirse yaşamaktan ve hayattan o denli zevk alır.’ne ekersen onu biçersin’misali.
sepulturk
hayat isminde bir arkadaşımıza olan yakarışımızdır;

kişi: hayat dayanamıyorum artık sana, ne kadar uzadın olm böyle. kolumu dayayayım diyorum afedersin siki avuçluyorum.
hayat: beni sizler yarattınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol