ahmet vardar

benduruyorumsebagitti
özel televizyonlardan önce, gazetelerin daha bir popüler olduğu zamanlarda (eski çağdan bahseder gibi bir giriş oldu), "halkın avukatı" tarzında yazılar yazardı sabah gazetesi nde.

"falan hastanenin başhekimi gelmeyeyim oraya" gibilerinden...

alo sabah ahmet vardar dı köşesinin adı.hatta bir ara gazeteyle birlikte kendisinin kartviziti de verilmişti.neden saklamadım ki...

bilgin grubu na el konulmasının ardından sabah tan ayrılanlarla birlikte vatan gazetesi nde yazıyordu.
şimdi nerdedir bilmiyorum.

balkaner78
ahmet vardar (d. 1937 – ö. 25 şubat 2010), türk gazeteci ve yazardır.

gazeteciliğe başladıktan sonra birçok gazetede görev yapan ahmet vardar, bu süreçte birçok bölümde muhabirlik yaptı. daha sonra köşe yazarlığına başladı ve 1990’lı yıllarda çalıştığı sabah’ta tanındı. buradaki köşesinde halktan gelen şikâyetleri ve ihbarları duyurdu.

sabah’ta yazdığı sırada, aynı medya grubunun televizyon kanalı olan atv’de "ahmet vardar soruyor" adlı programı hazırladı ve sundu. günaydın, tan ve zaman gazetelerinde de görev yaptı. son olarak, kuruluş sürecinde vatan gazetesine geçti ve bir süre de burada yazdı.

ölümünden bir süre önce pankreas kanserine yakalanan vardar, hastalığının ilerlemesinin ardından 25 şubat 2010 tarihinde kaldırıldığı acıbadem maslak hastanesi’nde 73 yaşında yaşamını yitirdi.

evli ve iki çocuk babası olan ahmet vardar, birçok ödüle sahipti.

kaynak: tr.wikipedia.org

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol