ifade özgürlüğüyle saçmalamayı aynı şey sanmak

ya basta viva zapatista
kendi fikrimizden olmayanı ’’ifade özgürlüğüyle saçmalamayı aynı şey sanmak’’ gibi ifadelerle itham etme durumunu taşıyan başlıktır.düşünce ve ifade özgürlüğünün bir bütün olduğunun bilinmemesi ve tarihsel ,emin olunamayan durumlarda kişilerin kendi araştırmaları sonucu inandıklarını dile getirmelerini kısıtlama anlayışını yansıtmaktadır iligli başlık.önce inanamadığımız/savunmadığımız her şeyde kısıtlayıcı hükümleri akıllara getirmenin insan hakları ile bağdaşmadığını anlamak , daha sonra da her fikrin savunanlar tarafından saçmalık değil, gerçek olan olduğunu anlamamız gerekir.aksi taktirde ifade özgürlüğü kısıtlanır ama hoşgörülüyüz naraları birer saçmalıktan ibaret kalır.
bgat
tarihsel verilerce ve arşivlerce kesinliği farklı milletlerden tarihçilerce ispatlanmış bir konuyu sırf gündem yaratıp tiraj yapmak ve böylece avrupa bazında imaj geliştirmek isteyen bir yazarın yaptığı saçma-sapan ve hiçbir tarihsel geçerliliği olmayan bir açıklamadan sonra akıllara gelen bir başlıktır. ifade özgürlüğü toplumların doğru yolu bulması adına çeşitli sistemlerle ya da bilimsel yöntemlerle geçerliliği olabilecek bir düşüncenin ortaya koyulmasıdır. olmayan bir şeyi, hem de bir ülkenin en önemli zamanında gündeme getirip pirim yapmak ise, saçmalamaktır. söz konusu olan kişinin yaptığı açıklama, ve o açıklamada muhatab olan ülkenin bulunduğu coğrafyadaki siyasi konumu ve geleceği ortadayken, zaten bazı yabancı güçler açıklamanın muhatabı olan ülkeyi çeşitli yollarla kıskaca almak için yoğun çaba sarfederken; doksan yıl öncesi, olmamış bir olayı varmış gibi göstermek ve bu açıklamada hiçbir geçerli delil sunamamak, eğer varsa bile elindeki delilleri gösterememek ile nasıl saçmaladığı oldukça açık olan bir yazarın düştüğü durumdur ayrıca. ifade özgürlüğü "herkesin" haddi ve hiçbir geçerli bilgisi olmayan konularda toplumca infial yaratacak açıklamalar yapmasını öngörmez.
elma sekeriiii
hak’kı kötüye kullanmaktır.
ifade özgürlügü denilen $ey, sizi sınırlardan alıp dipsiz vadilere yönlendiren bir fırsattır. akıldan geçen her bi’$eyi açıklamak gibi görülür kimi çevrelerce. ancak kazın ayagı öyle degildir.
ardında durabildigin az çok belge sunabildigin sürece ortaya koydugun fikirler degerler digerleri tarafından dikkate alınır ona göre de fikirlerin sirkülasyonu süregelir.
ardında durulamayacak fikirlerin apır sapır ortalara sökülmesi, saçmalamaktan öteye geçemeyecektir ki kimse sizi kaale almaz zaten. tutup ben isa mesihim $öyle böyle haberler getirdim diye ortalara atlamak, haber programlarında boy göstermek ifade özgürlügü falan degildir karde$im. in a$$aa!

istedigim her $eyi söylerim yaparım diye bir $ey yoktur. zira birinin özgürlügünün ba$ladıgı yerde digerininki kısıtlanır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol