trinity blood

thenightwanderer
trinity blood orjinalinde bir roman. ama japoları bilirsiniz, önce mangasını-5 kitap-daha sonra da anime versiyonunu yaptılar-24 bölüm-.roman yoshida suano, manga çizimleri kiyo kuujou, anime ise gonzo ya ait. dolayısıyla manga ve anime çizimlerinin uslubu farklı. ama anime versiyonunu ve roman için yapılmıs illustrasyonları mangadaki çizimlere tercih ederim. cunku illustaryonlar çok ayrıntılı ve özenli, anime ise 2005 yapımı olduğundan çok çok muhtesem bir görselliği var.
her zaman oldugu gibi yine animenin manganın ve tv serisinin hikaye akısında bir sürü farklılık var. animesine daha rahat ulaşılacağından ben animenin hikayesinden bahsedeyim...

hikaye gelecekte bir zamanda geçiyor. dünya kıyameti yasamaıştır ve artık dunya uzerinde geriye kalan insanlar yeniden birleşmiş ve eski dunyadan kalan unutulmus teknolojileri kullanmaktadırlar.fakat en büyük sorunları insanların etiyle ve kanıyla beslenip onların varlığını tehtid eden vampirler-methuselah-dir.
vatican bu gidişe bir çare bulmak için ax adında bir birlik kurar ve bu birlik vampirleri avlamaya başlar. tabi bir de sorgulama departmanı uyeleri var ki onlarla ax uyeleri sürekli bir yarış halındeler.bu iki grubun karsısında da kırmızı gul birliği var ve insanlığı yok etmek yegane amacları.

ana karakterler ax den abel, kırmızı gullerin lideri cain ve insanların imparatorluğunun lideri seth...

bunların ucu de cruznik adıyla anılan ileri teknoloji urunu yaratıklar ve güçlerini serbest bıraktıklarında herbiri farklı silahlarla savasıyorlar. abelin kara kanatları, cainin ise beyaz kanatları var ve habil ile kabil hikayesinden bazı referanslar içeriyor oyku.

oldukça hızlı akan ve karakterleri iyi olusturulmus bir animasyon...sarkıları da süper, hele de acılıs muziğine bayılacaksınız...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol