ayyıldız tim

independence
cok ilginc bir grup.

muhtemelen binlerce insanin bilgisayarina "izinsiz" yukledikleri minik yazilimlarla o insanlari da suca haberleri yokken ortak edipistedikleri siteye ddos attack duzenliyorlar, ardindan da twitter uzerinden "$urayi hackledik, siz misiniz $unu bunu yapan" $eklinde tweetler atiyorlar.

ddos attack nedir?

en basit anlatimi ile 5 ki$ilik bir arabaya 15 ki$i sigdirmaya cali$mak. dolayisi ile araba ilerlemez olur, i$levini yitirir. 10 ki$iyi indirirsin gerisin geriye, araba eski haline doner.

dolayisi ile bir internet sitesine limitinden cok giri$ saglarsan o internet sitesi de eri$ilemez olur. saldiri kesilir her yer gulluk gulistanlik olur, site yayinina kaldigi yerden devam eder.

bunun adi "kesinlikle" hack degildir. esasen ismi lamerlikten ote bir $ey de degildir. ha girersin bir internet sitesinin ftp’sine, araklarsin kodlarini, girersin veritabanina araklarsin ki$isel bilgileri, o zaman derim ki "tamam aga bu hack", sonra gelir alnindan operim seni. ama $u andaki halinle birak alnindan opulmeyi, agzina sicilmayi bile hak etmiyorsun. sonra tv kanallarina baglanip milliyetcilik somurusu yaparsin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol