aydın doğan in tayyip erdoğan a mektubu

ankunft
şöyle birşeydir muhtemelen:
"sevgili tayyip,
öncelikle herkese selam eder, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim.
mektubuma "tayyibim" diye başlamak isterdim eskisi gibi, fakat olmadı işte, bilmiyorum neden, olmadı...
biliyorum, son günlerde bana karşı kırgınsın. fakat ilişkimizdeki sorunların bütün sebebi olarak beni görmenin doğru olmadığını düşünyorum. seninle ilişkimiz bundan yıllar önce başlamıştı, sen daha gençtin, gelecek için seni görünce içim umutla dolmuştu. ilk yıllarımız ne kadar güzeldi hatırlasana: sen bana ihale verirdin, ben senin lehine haber yapardım. ne kadar mutlu, ne kadar huzurluyduk, kimseler karışmazdı bize, pembe panjurlu villalarda oturup ihale üstüne ihale indirirdik.
sonra ne oldu bilmiyorum, yavaş yavaş uzaklaştığını hissettim benden; sözlerin daha soğuk gelmeye başladı, gözlerine baktığımda eskisi kadar ümit verici değildi. acaba, dedim, acaba nerede yanlış yaptım? ilişkimizi gözden geçirdim, senden önceki ilişkilerimi de: mesut’u, tansu’yu, necmettin’i, süleyman’ı. sen hepsinden farklıydın, daha hırçın, daha kırılgan, daha hassas, fakat daha atılgan, daha kurnaz. ben senin hep o ilk gördüğüm saf ve masum genç olarak kalacağını düşünmüşüm, görememişim büyüdüğünü, görememişim çevrende dolaşan zampara iş adamlarını.
sonra söylentiler duydum orda burda, kulak asmadım. yeni birileriyle kırıştırıyormuş dediler, inanmadım. yapamaz dedim, bana bunu yapamazdı tanıdığım tayyip. sonra iyice soğudun benden. hatta normalde bana vermen gereken bir kanalla bir gazeteyi kendi adamlarına verdin. bu çok koydu bana biliyor musun, inan çok koydu. ama kendime kızdım ben hep, seni kontrol edemediğim, elimde tutamadığım için kendimden şüphe eder oldum.
her neyse, lafı uzatmanın alemi yok. biliyorum ilişkimiz pamuk ipliğinde devam ediyordu, ki sen şu son sözlerinle beni kalbimden yaraladın. ben de kendimi tutamayıp ağır konuşmuşum sana. ama biliyorum, sen beni tayyipimsin, benimdin ve hep benim olacaksın. çevrendekilerin vefasızlığını anlayıp yine bana, mutlu huzurlu ilişkimize döneceksin. biliyorum, ve her gece uykuya bunun hayaliyle dalıyorum.
sevgiler
her zaman seninle olan
aydın..."

(bkz: siyasetçi medya patronu ilişkisi)
(bkz: ibnelik)
(bkz: ikiyüzlülük)
(bkz: adam kayırmacılık)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol