askerlik

independence
dunyanin en zevkli olu$umudur, kisa donemi daha da zevklidir ama neyse.

$oyle ki, dunyanin hangi yerinde senin eline yuzkusur maddelik bir belge verilir ve bu belgenin ilk $arti "terli terli su icmeyeceksin" olabilir, bir du$un hadi. ustelik terli terli su icmeyecegine dair imza alirlar senden, yuzkusur maddenin her birini sana teblig etmi$ sayilirlar bu imza kar$iliginda.

terli terli su icmeyeceksin.
banyoda sabuna basmayacaksin.
basarsan du$meyeceksin.
banyoda arkada$ina $aka yapmayacaksin.
soguk ve yagi$li havalarda elektrik direklerine tirmanmayacaksin.

caksin, ceksinlerle 18 ay gecer asker ocaginda ama cok eglencelidir yolunu bildigin takdirde.

bir er gazinosu vardir ki dillere destan. o er gazinısundaki sik kadar televizyon, senin evindeki tum uydu kanallarini ceken bilmemkacyuz ekran plazma tv den cok daha keyiflidir. bine yakin ki$i oturur sandalyelerin ba$ina, usta askerlerin o gun izlemeyi tercih ettikleri filmi sesini bile zerre anlamaksizin izlemeye ba$lar. usta askerler ne isterlerse onlar izlenir o gunlerde tv de, ta ki sen usta asker olana kadar.

cok eglencelidir cok.

kantinleri dunyanin en ucuz yerleridir, oyle ki ay sonunda almi$ oldugun maa$i tabur icerisinde bir ay boyunca bitiremezsin. maa$ dedigim de bugunun parasi ile $u anda muhtemelen 20 tl falandir herhalde. bufelerinde bir tavuk doner yapilir, icerisinde tavuk eti bulmak mumkun degildir ama o tavuk doner sana $arapta kizartilmi$ pekin ordegi misali gelir, zira onu yemezsen ak$am yemekte cikacak olan ye$il mercemege talim etmek zorunda kalirsin. ka$arli tostlari vardir icerisinde ka$ar olmayan. ama ismi ka$arli tosttur.

cok zevkli bir ortamdir cok. ulkenin her ilinden insanlarla tani$irsin, her kulturden her kademeden arkada$in olur. fakiri de aynidir orada zengini de, kurdu de aynidir turku de, okumu$u da aynidir cahili de. hepiniz ayni yerden yer, ayni yerde banyo yapar, ayni tuvaletlere sicarsiniz. kimsenin kimseden ustunlugu yoktur. sabanci nin torunu olsan bile, siirtli hamza cavu$ senin allahindir orada, dediklerini harfiyen yerine getirmek zorundasin.

kucuk bir sir: cavu$ onba$i falan kendilerine ikram ettigin marlboro sigarasinin adedine ve daimiligine baglidir. eger senden her zaman sigara alabileceklerini bilirlerse o anda bolugunun el uzerinde tutulan askeri sensindir. unutma bunu, gun gelir i$ine yarar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol