askerlik

independence
kafayi cali$tirabilen ve ortama uyum saglamakta gucluk cekmeyen zeki bireyler icin oyle eglenceli bir ortamdir ki o kadar olur ancak.

ya du$unsene, ulkenin her ilinden ayri karakterlerde ayri insanlarini taniyorsun. hirsizi orda, uyu$turucu muptelasi orda, ibnesi pu$tu orda ama ote yandan dunyanin en naif en kibar en merhametli en iyilik dolu insanlari da orda. askerde caninin sikilabilmesi gibi bir $ey sozkonusu degil her $eyden once. askere ilk gittigin zaman askerlik ile alakali ogrenecegin ve $ahit olacagin sacmaliklarin muhabbetini yapmak kafadan iki haftani alacak zaten. tanka verilen hareketten men cezasi mi istersin, yerde duran corba ka$iginin etrafina orulen dikenli tel orgu ve o corba ka$iginin ba$inda nobet tutan full techizatli asker mi istersin, askere ilk gittigin gun sana imzalatilacak olan hayati tedbir kurallarina gulsen mi aglasan mi onu bilemedigin zamanlari mi istersin, git i$te askere gor, cok keyifli.

her $eyden once sivil hayatinda senden ate$ isteymeyecek adamin senin bir ust devren oldugu zaman yahut onba$i & cavu$ oldugu zaman nasil kendini tanri zannettigine $ahit olacaksin. bu bile buyuk bir tecrube olacak senin icin. masanda oturup yemegi ellerini batirarak yiyen insanlar goreceksin, $a$irma ve asla kucumseme.

asla cok pasif olma ama asla her $eye ziplayan birisi de olma. zeki isen ve ortama cabuk adapte olabiliyorsan, her gun cebinde iki paket sigara da ta$iyabiliyorsan kralsin. o askerlik sana cennet gibi gelir. hele bir de bilgisayar kullanmayi biliyorsan tamam, yazici oldun ciktin yuksek ihtimalle. askerliginin ilk gununde meslek secimleri icin gelecekler ayiracaklar sizi, yazici arandigini duydugun an zipla, hic tereddut etme. askerlik hayatini acemilikten ustaliga yazici olarak yapan birisiyim ben, kulak ver soylediklerime. mumkunse hizmet birligi yazicisi ol, karargah yazicisi olma. hizmet birliginin mevcudu azdir, i$in hemen biter. karargah bolugunun mevcudu cok fazladir, milyon kere sabahlarsin uykuya hasret kalirsin, yapma. hizmet birligi guzel hizmet birligi cici.

askerlige git bak cok keyifli, vallahi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol