arif sağ

independence
hollanda’ya gidiyor bir konser icin, gayet rahatlikla giri$ini yapiyor, yapmasi gerekenleri yaptiktan sonra ulkeye donuyor cunku burada da bir konseri var. ardindan yine hollanda’ya gitmes gerekiyor zira turkiye hollanda 400. yil kulturel etkinlikleri var hollanda da ve ona katilmasi gerekiyor.

bu arada not olarak ilave etmeliyim ki kendisi yeşil pasaport sahibi.

havalimani pasaport kontrol bolgesinde pasaport polisi bu sefer arif sag’i almiyor iceriye ve bir suru teknik detay cikartiyor. arif sag elbette konuya itiraz ediyor ama bu sefer de havalimani polisi sag’i alip sorgu odasina goturup sorgulamaya kalkiyor. bunun uzerine sag dayanamiyor ve geldigi ucakla gerisin geriye ulkeye donu$ yapiyor.

arif sag ki yillarin sanatcisi, bu kadar sene icerisinde defalarca hollanda’ya giri$ yapmi$ hic sorunsuzca. yine arif sag ki 1987 - 1991 senelerinde turkiye buyuk millet meclisi’nde milletvekilligi yapan ilk sanatcidir kendisi. buna ragmen hollanda kendisine bu terbiyesiziligi reva gormu$.

hollanda meclisinde de gundeme gelen konu uzerine hollanda di$i$leri bakaninin arif sag’dan ozur dilemesi talep ediliyor hollanda’li milletvekilleri tarafindan.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol