antonio banderas

lahrivus
doğum: 10 ekim 1960 ispanya.

tam adı: jose antonio dominguez banderas.

eğitim: ispanya’da dramatik sanatlar okuluna gitti.

aile durumu: annesi bir öğretmen babası ise bir polisti. fransisco adlı bir erkek kardeşi var. melanie griffith ile evlendi. bir kızları var. aktris ana leza’dan boşandı.

gençlik: oldukça normal bir çocukluk geçiren banderas 19 yaşındayken milos forman’ın kült filmi "hair"ı izledi ve oyuncu olabileceğini düşünmeye başladı. ailesinin istememesine rağmen oyunculuk dersleri aldı ve arkadaş grubuyla ispanya’nın çeşitli şehirlerinde cadde üzerinde oyunlar sergilemeye başladılar.

başlangıç: ispanya ulusal tiyatro’suna girmeye hak kazanan banderas iyi bir performans sergilediği bir oyundan sonra ünlü ispanyol yönetmen pedro almodovar ile tanıştı. bu olay ilerleyen yıllarda kendisine hollywood kapısını açacak filmlerde oynamasını sağladı.

şöhret: pedro almodovar’ın yönettiği "women on the verge of a nervous breakdown" ve "tie me up! tie me down!" filmleriyle avrupa’da şöhrete ulaştı. artık amerika’ya geçmesinin zamanı gelmişti.

biliyor musunuz?: banderas’ın en büyük hayali futbolcu olmaktı. ta ki 14 yaşında bacağı çok ciddi bir şekilde kırılana kadar.

söz: "haketmediğim birşeyi almak istemem ama bana daha fazla para teklif ederlerse, aptal da değilim."

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol