ankara daki su kesintileri

artemisia
5 ay sonra kızılırmak’tan su getirilip arıtılarak çözüme ulaştırılacağı bildirilen kesintilerdir. geçen hafta mimarlar odasında yapılan bir panelde kimya mühendisleri odasından gelen bir mühendise göre kızılırmak’ın suyu günümüzün teknolojilerine göre en iyi şekilde arıtılsa bile sadece sanayide kullanılabilecek oldukça kirli bir sudur. şu an istatistikleri tam olarak hatırlayamasam da normal suda maksimum derecede bulunması gereken pek çok kimyasal madde kızılırmak suyunda yaklaşık 10 katı kadar bulunmaktaymış. zaten pek matah bir suyu olsaydı herhalde adı şeffafırmak, berrakırmak ya da maviırmak hiç olmadı yeşilsu falan olurdu.

sevgili ankara belediyesi metroda ulu orta yerde insanlara namaz kılmaları için yerlere kilim serdirteceğine önce insanlığın en büyük ihtiyacı olan su sorununu mantıklı çerçevede halletmeye çalışsa da her 2 kişiden birinin oyunu almış olmanın sorumluluğunu farkında vardıklarını hissettirse ne dersiniz, hoş olmaz mıydı..

(bkz: sifon çekmemek yetmez duş da almayın)

edit: metroda namaz kılan mümin kardeşlerimize haksızlık mı yaptım nedir, yağmur duaları sayesinde yağmur yağıyor bugün ankara’ya. kaldırımlara da kilim atılıp namaz kıldırılma olanağı sağlanırsa sel götürür bu şehri sel, susuzluk da neymiş, peh.. akp arkamızda..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol