anal seks

mehmet volkan balbay
islam’ın ana kaynağı kur’an-ı kerim’dir. insan eğitimi ve yönetiminin yalnızca yazılı kaynaklara dayandırılamayacağı gerçeğinden ötürü kur’an-ı kerim belirli konular dışında bir çok konuya kesin hükümler getirmemiş; bunun yerine çözümü allah resulünün meşveretli uygulamalarına, sahabenin meşveretli kararlarına ve alimlerin meşveretli içtihatlarına bırakmıştır.

"nezle" gibi basit bir rahatsızlıkta bile uzmanından yardım istenirken, insan yaşamını çok ciddi alakadar eden ve ölümden sonrası için insanı tedirginliğe sevk eden konularda neden hep "ağza gelen söylenir" anlaşılmaz! insana dair konular bu kadar hafife alınabilir mi?

öncelikle bu konuyla alakalı kur’an-ı kerim’e bakmalıyız. kur’an-ı kerim’de "bakara suresi 223. ayet" bu konuyla ilgili bilgiler barındırmaktadır:

"kadınlarınız sizin tarlalarınızdır; tarlanıza dilediğiniz şekilde yaklaşın, ama önce kendi ruhlarınız için bir hazırlık yapın. allah’a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun ve bilin ki, o’na mutlaka kavuşacaksınız. ve sen de ey peygamber, imana erişenleri müjdele."

bu ayette geçen "tarla" vurgusu nedeniyle, islam alimlerinin ekseriyeti "kadınlara dilediğiniz şekilde yaklaşın" emrini "vajinal yoldan istenilen şekilde ilişki kurulması" olarak anlamış ve ifade etmişlerdir. malumunuzdur ki "tarla", "ekilen ve ürün veren yer" anlamına gelmektedir. durum böyle olunca ayetteki kastın "vajina" olduğu; "dilediğiniz şekilde yaklaşma" kastının ise, "cinsel ilişkinin tek bir şekle hapsedilmemesi" olarak algılanmıştır.

hadislerde de -sorulan sorular karşısında- bu konu ele alınmış ve "anal seks" allah resulü tarafından -hikmetleri açıklanarak- yasaklanmıştır.

o değilde... "anal seks"i haram kıldığı için islam’a ve allah resulüne sataşanların düştükleri bir çelişkiyi gözler önüne sermek istiyorum:

hani peygamber şehvetine düşkün birisiydi?

hani müslümanlar için "uçkur" çok önemliydi?

hani islam "erkek egemen" bir dindi ve kadınlara zulmediliyordu?

eğer, allah resulü başta olmak üzere, sahabe ve islam uleması uçkur düşkünü, ehl-i keyf insanlar olsaydı -hele ki kimsenin tıbben araştırma imkanının olmadığı o eski dönemlerde- bu "anal seks" denilen olayın tadını çıkarırlardı!

demek ki neymiş? anladın sen onu!

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol