alo fetva hattı

benduruyorumsebagitti
$öyle bir$ey... arkada$ bunalıma girmi$, ne yapacağını $a$ırmı$. bir i$ görü$mesine gidecek, $i$lî’ye kadar gelmi$ ama sonraki otobüse bindiğinde ödünç aldığı akbil’de kontörün yetersiz olması sonucu kalakalmı$... sağa sola, tanıdıklara ula$maya çalı$mı$... hayat... herkes bir yerlerde, i$inde, ailesiyle vs. kimseye de ula$amamı$, kalakalmı$ öylece, cebinde 5 kuru$la!

11818’i aramı$ sonra, aklında kalan bilinmeyen numaralar servisini. alo fetva hattı’nın numarasını sormu$. 0 212 526 16 80 numarası verilmi$. aramı$, telefonu açan ki$iye: "böyle sürünerek ya$ayıp, ele güne yük olmak, rezil olmak mı daha kötüdür ve/veya günahtır yoksa intihar etmek mi?" diye... amca hazırlıklı, bir iki polyannacı ya da herneyse damar benzetme/açıklamadan sonra: " bak, $u gün $u semtte .... $irketine gel. herhangi bir para istenmiyor. orada bir i$ ayarlarız sana, gel konu$alım" der. "allah allah" der arkada$, "gidelim bakalım"...

git bakalım!

belirlenen gün geldiğinde malum semte gidilir, $irket bulunur. olay $udur: faiz ödemeden ev-araba- vs sahibi olmak isteyen insanlara, adı faiz olmayan, ba$ka bir ad altında bir miktar para alınarak 120 aya kadar taksitle bu imkân sunulur. amcamız arkada$a: " 100 tane kredi satarsan 1000 tl rahat kazanırsın ayda" demi$. bahsettiği 100 kredinin her birinin 100 000 tl olduğu ve rahat! kazanılacak 1000 tl için toplamda 10 000 000 tl kredi satması gerektiğini matematiği berbat arkada$ bile! çözmü$tür.

yoruma gerek var mı sayın seyirciler?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol