almanci

camurhan
türkiye’nin kalkinmasina sicak para akisi acisindan büyük faydalari bulunmus, ikinci nesillerinin kimlik bunalimi cogu kez yasadigi, genellikle muhafazakar olan, türkceyi cok azinin iyi derecede konusabildigi, birkac on yil sonra kökenlerini sadece soyisimlerinden dolayi bilebilecek türkiye kökenli almanya’da yasayanlar.
türkiye’deki uc akimlardan mütemadiyen etkilenirler. söyle ki 12 eylül dönemi ya milliyetci ya da solcu ayrismasina giden insanlarimiz, bu aralar dindar muhafazakar, pkk sempatizani olma ayrismalarini yasamaktadirlar. halbuki bilmezleri ki en büyük ayrismayi coktan kendi kültürlerinden yasamislardir.
üzüm üzüme baka baka kararir misali almanya’daki sorun cikaran yabanci kitle arasinda ne yazik ki basta yer alirlar. bunun almanlarin dislamasi, kendilerini gelistirememe ya da perspektifsizlik gibi sebepleri vardir.
birinci kusagin ezilmisligini bil(e)meyen yeni kusaklar icin türkiye ne yazik ki tatil yeri olmustur. yoksam nerede o eski alamanci arabalari, üc hilal-hz. kilinc kolyeleri, dar t-shirtleri, cicim ayakkabilari. peh peh pehhhhh
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol