ali sami yen

mad
avrupada atmosferi en iyi stadlar sıralamasında 4. stad olarak gösterilmiştir. diğer sıralama ve yorumlar ise şöyle;

1. mestalla, valencia: kapasitesi 55 bin olmasına rağmen, mestella’daki atmosferi ne bernabeu, ne de nou camp
stadı’nda görmeniz mümkün değil.

2. anfield, liverpool: efsanevi "kop" tribünüyle, rakipleri açısından dünyanın en korkutucu statlarından biri.

3. velodrome, marsilya: fransız takımları stat atmosferiyle ünlü olmayabilir, ama 60 bin kişilik velodrome stadı bir istisna.

4. ali sami yen, galatasaray: stadı süsleyen ’welcome to hell / cehenneme hoş geldiniz’ pankartına katılmamak mümkün değil. kapasitesi 22 bin 500 kişi olmasına rağmen galatasaray’ın stadındaki ses seviyesi ve yoğunluğu kulakları sağır edebilir.

5. fratton park, portsmouth: tartışmalı bir seçim olabilir, ancak portsmouth’un stadı ingiltere’nin en atmosferik statlarından biri durumunda. deplasman taraftarının hiç şansı yok.

6. signal iduna park, dortmund: almanya’nın en büyük stadı olan (eski adıyla) westfallen de 80 bin taraftarın yarattığı müthiş atmosferiyle ünlü.

7. celtic park, glasgow: konu stat olunca, celtic ve rangers arasındaki rekabetten yeşil formalılar galip çıkıyor. 60 bin kişilik celtic park, ada’dan maç izlenebilecek en özel statlardan biri.

8. olimpiyat stadı, roma: kenardaki atletizm pistine rağmen, lazio ve roma’nın paylaştığı stadın atmosferi dünyaca ünlü.

9. karaiskaki stadı, olympiakos: atina’daki karaiskaki stadı, 33 bin ateşli yunan seyircisiyle avrupa’nın ne zorlu deplasmanlarından biri durumunda.

10. feyenoord stadı, rotterdam: de kuip olarak da bilinen 55 bin kişilik stat, atmosferiyle hollanda’nın en iyisi olarak öne çıkıyor.

11. söderstadion, stockholm: beklenmedik bir seçim olabilir ama isveç ekibi hammarby’nin maçlarını yaptığı söderstadion, yalnıza 15 bin 600 kişilik olmasına rağmen ateşli taraftarıyla kuzey’den beklenmeyecek bir atmosfere ev sahipliği yapıyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol