adalet ve kalkınma partisi

independence
bugune kadar hakkinda cok $ey soyledik cok $ey yazdik. yazdiklarimizda kesinlikle hakliydik ama bugune kadar hicbirimiz bu hukumetin ulkeyi sava$a surukleyebilecegi konusunda bir fikir beyan etmemi$tik, yapmadiklari da zaten bir bu kalmi$ti.

ekonomi, i$sizlik, irtica hep bu donemde ya hortladi ya du$u$e gecti. du$u$e gecen ekonomi oldu, i$sizlik ve irtica tavan yapti ancak yine de sava$ du$uncesi beynimizde hic yer etmemi$ti.

sonra seneler gecti aradan, erdogan iyice palazlandi, iyice kasimpa$a jargonunu siyasete oturttu. hem de sadece ic siyasete degil, di$ siyasete de yansitti bunlari. one minute ile olaylar yuksek bir boyuta ta$indi, israil ile ili$kiler hallac pamuguna dondu. israil misilleme yapti buyukelcimizi alcak bir koltuga oturttu yetinmedi mavi marmara’ya girdi 9 turk vatanda$ini oldurdu, pek cogunu da yaraladi ve hepsini gozaltina aldi.

tayyip erdogan feci hiddetlenmi$ olacak ki artik onune gecilmez hatalar yapmaya ba$ladi.

iran’a yaptirim konusuna ben de asla taraf degilim ama ulkeler her $eyden once kendi menfaatlerini du$unurler. iran’a uygulanacak yaptirim kararini turkiye’nin veto vermesi hangi anlamda ulusal cikarimizdir sorarim size? i$te erdogan bu devlet adamligina yaki$mayan hiddeti ile iran’a uygulanacak yaptirim kararini veto ettirdi.

vetonun sonucu ne oldu?

iran’da filistin’de gazze’de insanlar erdogan’i daha cok sevdiler, cocuklarinin ismini tayyip falan yaptilar ama buna kar$ilik avrupa ulkelerini ve amerika’yi kar$imiza almi$ olduk. bu durumda nasil bir kârimiz var?

erdogan iyice hiddetlendi, iran’la kanka oldu, israil’le hemen her turlu ili$ki kopma noktasina geldi, geldi de ne oldu ama? yine tum dunyaya kar$i turkiye. turke turkten ba$ka dost yoktur demek kolay, milletlerin sana dost olabilmesi icin ne yaptin once onu soyle.

$imdi iran’in gazze’ye yollayacagi yardim gemilerinden ikincisi de once istanbul’a gelecekmi$ oradan gazze’ye gidecekmi$, peki ama neden? ilk iran gemisi nasil ugramadi turkiye’ye de ikincisi ne sebeple ugrayacak?

akp’nin attigi her adim bizi sava$a dogru bir adim daha yana$tiriyor. iran’in gazze’ye yardim gemisi yollamasinin da onculugunu turkiye yapmi$tir, soylemedi deme. turkiye ile israil arasinda olasi bir sava$ tum ortadoguyu sava$a surukleyecektir ve pe$i sira diger dunya ulkelerini de felakete dogru itecektir. turkiye ile israil arasinda meydana gelecek bir sava$ kesinlikle ucuncu dunya sava$inin ba$langici olacaktir. birinci dunya sava$inin nasil birikip birikip sonunda sadece bir kur$un atilmasi ve veliahtin oldurulmesi sonucunda ciktigini hatirlayin. kime savruldugu onemli olmayan bir mermi dahi dunyayi sava$a sokabiliyor.

ek bilgi: teorilere gore ucuncu dunya sava$i nukleer guclerin kar$ila$masi olacak ama dorduncu dunya sava$i kesinlikle ta$larla sopalarla yapilacak.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol