adalet ve kalkınma partisi

el menzile beynel menzileteyn
sahenenin ve senaryonun degismesi hasebiyle kuklacinin yeni sergilenen oyunda kullanmak icin kutusundan cikardigi yeni kuklasidir akp..

"nedir yeni senaryo?" veya bundan once sorulmasi gereken "eski senaryo hangisiydi?"

eski senaryo ulkenin inanclarinin ve ahlaki degerlerinin yok edilmesi, toplum baglarinin koparilmasi idi..bunu nasil yapacaklardi..nifak sokarak elbette bunu da her zamanki gibi kendisi degil kuklalariyla yapacakti..ulusculuk, entarnasyonellik, sosyalizm, v.s her biri bir yandan koruklendi.. darbeler..yasaklar..akla geldiginde bile kanini donduruyor insanin..nitekim azimsanmayacak bir basari elde ettiler ama bunun etkisi dusundukleri kadar uzun surmedi..ayaklar kesildi ama amerika gecici bir protez bacak koymayi ihmal etmedi..gunumuzde bazi anilara takilip kalanlar disinda esamesi okunmuyor dustu dusecek nerdeyse..bu bkz’i onlara armagan ediyorum (bkz: erkin koray oyle bir gecer zaman ki)..

b plani olmayan bir amerikan filmi gordunuz mu allah askina?? yeni senaryo hemen devreye girdi..

"ilimli islam"..bunu huntington’un "islam dunyasina bir eksen lazim" sozunden anlayabilirsiniz..bop basamak basamak ilerliyor..
hatta ve hatta kutsal kitap bile cikardilar gercek furkan adinda.irak’in ve afganistan’in sicak havasini iliman iklime cevirdiler.. suriye ve arabistan yarim adasi zaten cepte..iran muammasini kaleri fethettikten sonra cozecek..geriye eksen olarak basrolu bictigi turkiye kaliyor..tehditkar bir uslupla tabi.."sizinle veya sizsiz oynanacak bu oyun" (bkz: kadife devrimler)

bahsettigim gibi turkiye’nin gecici protezleri miyadini doldurdu yenisi lazim elbette..dunyanin gozu onunde karistirdigi herzeler yuzunden kendi halki tarafindan bile kinanan abd karizma kaybina ugramisken uzerinde made in usa yazili protezi kimseye giydiremez elbette..cozumu kolay ama nike gibi tayland’da uretip uzerine made in thailand yazar..sende pasa pasa giyersin..tayland rolunu kim oynayacak parmak kaldirsin

ben ben ben..(bkz: anladin sen onu)

parmak kaldirip izin almadan araya girerek sunu da izah edeyim "peki bu protezin hammaddesi ne olacak"..dedigim gibi ilimli islam yani tehlikeli gordugu dine
karsi kendi uydurdugu din..yukarda bahsi gecen gercek furkan bunun en buyuk isbati..

ilimli islam’in mevcut sistemin yerini alarak turkiye’de uyarlanmasi kararina varildigi hadlerini asarak soyledikleri "turkiye’de militer demokrasi hakim", soylemleri ile izah edilebilir..

b plani iyi gidiyor..

parmak kaldiranlar arasinda konsept acisindan role en uygun olani secildi.. oynanan oyunu izlemeye mahkum olmaktansa rol almak en iyisi..akp’de bunu dusunerek iplerini abd’nin eline vererek rolunu gonullu ustlendi cunku kendisi oynamasa sahneye cikmaya aday bir suru kukla var.. rolu alsalarda calsalarda onlarin kurallariyla oynamak zorundalar..

ipler zincire donusmeden oyuna son verirlerse ne ala..aksi takdirde ustad akif’in "hangi cilgin bana zincir vuracakmis sasarim" sorusunun cevabini beraber ogreniriz..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol