7 temmuz 2005 londra patlamaları

nick nicki nickince
toplamda dort patlama sonucu 50’den fazla olu ve 700’den fazla yarali var. uzmanlar olu sayisinin artacagini soyluyorlar.

gecen sene mart ayinda madrid’de meydana gelen metro patlamalariyla son derecede buyuk benzerlikler gosteriyormu$. bu nedenle gecen sene madrid’de ara$tirma yapan ekip londraya gitmi$. boku yine muslumanlarin uzerine atacaklar gibi gorunuyor ve buyuk olcude de ba$ardilar.

bush da fbi ajanlarina yaptigi konu$mada kendi boklarini bu patlamalara dayandirarak cok guzel orttu valla hayran kaldim. adam resmen ’bakin gordunuz mu? eger biz muslumanlara saldirmasak onlar bize neler yapiyor. o nedenle biz her zaman ofansta kalmaliyiz. guvenligi saglamak icin once ozgurlugu saglamak lazim. biz de saldirilarimizi ozgurlugu saglamak icin yapiyoruz zaten.’ gibi sacma bir $eyler soyledi valla, yaziklar olsun.

bu patlamalar nedeniyle amerika birle$ik devletleri’nin de gotu tutu$tu.
manhattana baglanan tum denizalti tunellerinden geci$ sirasinda cep telefonlarinin cekmesini onlemek istiyorlar, cep telefonu ile ateslenen bombalardan korktuklari icin. ancak o zaman da iki kilometreden fazla suren ve hudson nehrinin tam altinda olan bu tunellerde gercek bir tehlike ya da supheli oldu mu polise ulasamayacaklarini biliyorlar. o nedenle ne yapmalari gerektigine henuz karar vermediler. bu sirada new jersey’den new york’a gecen vapurlara da polisler konmu$. hem sivil hem de i$te digerinden.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol