7 ekim 2007 şırnak terör saldırısı

bgat
ülkemizin acı gerçeğini sıklıkla hatırlamamızı sağlayan hain saldırılardan biri.her zaman savunduğum bir olay var; bizim halkımızın büyük bir çoğunluğu -özellikle de terör olaylarının yaşandığı ve terörün insan kaynağı olan güneydoğu bölgeleri- maalesef kendi kararını kendisi veremeyen, başkaları tarafından kafasına yediği tokmaklarla hayatını sürdüren ve buna göre düşünüp buna göre hareket eden hantal bir beyne sahip.

terörü besleyen ve terörü ülkedeki belli bir etnik kökene karşı bir savunma mekanizması haline getiren insanlar aramızda elini kolunu sallayarak dolaşabiliyor ve bu insanlar milletvekili de olabiliyor. terör destekçisi olacakları malum olan bu kişiler bölge halkının çoğunluğunun desteğini alabiliyor.

maalesef ülkemizde terör-kendi etnik kökenine sahip olan büyük bir çoğunluktan destek görmekte. bunu o insanların davranışlarından, sözlerinden ve imalarından anlamak hiç de zor değil. bu noktada ülkenin eğitim seviyesinin en düşük olduğu bu bölgelerdeki vatandaşlarımızı tamamıyla hatalı bulmak da hatalı bir davranış olacaktır.
ancak işin diğer tarafına baktığımızda eğitim almış, belli bir donanımı olan insanların da bu terör olaylarını bir savunma metodu, demokratik bir hak, gereksinim, ülkenin sancılı çocuğu olarak algılamaları anlaşılır gibi değil. bu tip maymunları her yerde görmek mümkün, internet ortamındaki çok kullanıcılı platformlarda da, ünivsersitelerde de... zira kendileri terör konusunda hiç yara almadıkları için, kelimelerin ve tarihsel kitapların yapraklarının ardındaki kokuşmuş kavramların arkasından diledikleri gibi konuşabilmektedirler.

ama işin bir de tam ortası var, gerçekler var, yaşananlar var, askere yolladığınız arkadaşınızın haince bir saldırıyla hayatını kaybettiğini öğrendiğinizde kafanıza düşen tonlarca ağırlığındaki bir gerçek var. bunu yaşamış insanları anlayabilmek daha zordur tabii ki, canı yanmış insanların teröre bakışı daha farklıdır, onlar ne siyasetçinin lafından anlar ne de diplomasiden, istedikleri tek şey başka genç hayatların bu uğurda can vermemesidir.

bu terör olayları insanların hayata bakış açısını değiştirebiliyor, kesinlikle bu tür konularda daha da hassaslaşıyorsunuz. en önemlisi de ülke vatandaşlarının terör konusunda samimi olmalarının gerekliliğidir.

terörün kökünün kuruması konusunda aynı istek duyulmalıdır. teröre olanak sağlamaya uğraşan kimi sözde siyasetçilere yol açılmasına izin verilmemelidir. bu bütünleşme ve yaşadığımız yeri herkes gibi sevme duygusu içimize yerleşmediği sürece terör olaylarını atlatmamız zor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol