6 nisan 2008 akdeniz üniversitesi çatışması

enharista
insanları ne kadar kolay etiketliyoruz çıkan olaylar hakkında birinci ağızdan olayın gerçek yüzünü aktaracağım; türkeş in ölüm günü öcalan ın doğum günü...

4 nisan 1997 tarihinde vefat eden türkeş’in ölümü üzerine akdeniz üniversitesi kampüsünün içinde bulunan devlet yurdun da yemek veriliyor, yemek verildiği sırada orada bulunan pkk, artık sempatizanları mı denir ya da ne denir siz karar verin, öcalan’ın doğum gününde neden böyle bir yemek veriliyor da kutlanmıyor? diye laf dalaşına giriliyor, pkklı ögrencileri devlet yurdun da dövüyorlar, tabi bunların öncesi de var bunu nereden anladık derseniz?
okulun rektörü nün son açıklamaları derim.
neyse pkklılar adam topluyorlar, bu sırada ülkücü gençlikte adam topluyor tabi derken kampüs içerisinde bu olaylar vuku buluyor.
kız ögrenciler diken üstünde bu olaylara karışmayan bir sürü ögrenci kardeşim, aileleri, arkadaşları tedirğinlik içerisinde bekliyorlar...

izlediğim kadarıyla bu sadece bir taraf olayı değil, babalarımız zamanında da bu olaylar olmuş ama gelin görün ki o olaylar sanki sadece seksen öncesinde kalmış gibi davranılıyor, ibret almayan bir toplum olduğumuz için bir kaç ögrenci ölmeden "bir kaç diyorum seksen öncesinde bu sayı 5000 şeklinde" güvenlik arttırılmayacak gibi... bunların hiçbirini tasvip etmiyor ve kınıyorum, gençliğimi bu kaos ortamında yaşamak istemediğim için de kinliyim ama taraf değilim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol