6 nisan 2008 akdeniz üniversitesi çatışması

ludingirra
tüm yayın organlarında son dakika haberi olarak, akdeniz üniversitesi karıştı şeklinde verilmiş, 1 saat öncesi itibariyle gözaltına alındığımız çatışma değil ülkücü faşist saldırıdır.an itibariyle çok fazla yaralı ve olay esnasında kampuste olmamamıza rağmen ben dahil inanılmaz sayıda gözaltı var. komik olan ise, yıllarca kampusun tam karşısında konuşlanan jandarma komutanlığı’nın da olaya el atması ve an itibariyle, saldırı öncesi girenin çıkanın elini kolunu salladığı bu üniversiteyi adım başı eli silahlı jandarmanın korumasıdır. bu saçmalığa hiç girmeyeceğim bile.

takım elbiseli, kel, sakallı, gelmişine geçmişine tükürdüğüm eli silahlı bir soysuz, yağmurdan göz gözü görmeyen bir vakitte, sağı solu belli olmayan ülkemin üniversitesinin kampüsüne giriyor, önce silahını çıkarıp etrafı kolaçan ederek hazırlanıyor, sonra da ateş etmeye başlıyor. hem de havaya değil, yurt önünde doğrudan insanlara ateş ediyor. görüntüleri kaydedenler de, adam ateş etmeye hazırlandığı sırada silahı fark ederek birbirlerini uyarıyor.
ancak, bu adam kampüse bu şekilde nasıl girebiliyor diyenler için cevap vereyim, kolay. 19 noktası dışarıya açık üniversitenin sadece girişinde çok yoğun güvenlik önlemleri var. diğer 18 nokta özellikle hafta sonu tamamen kör nokta.

soysuzun tekbir getiren bir öğrenci grubunun arasında olduğu söylendi. yok böyle birşey. tekbir getiren grup saçı sakalı birbirine karışmış grubun bir parçası, öğrenci değil.

ülkemizin tahrik amaçlı açıklamalar ve eylemlerle kutuplaştırılmasının doğal bir sonucu olan sahnelerdir, bu sahneler. yıllardır adam gibi adam rektörlerle yönetilen, tarihinde elle tutulur sadece, kampüs önüne üst geçit yapılsın ölümler artıyor diye eylem yapılmış, yani huzurumuzun çok gerekmedikçe bozulmadığı bu ortamda tüm bu saçmalıkları yaşamak, adım başı panzer ve jandarma görmek can sıkıcı. birileri elini taşın altına sokmadıkça insanlarımızın birbirinin canına kıydığı daha nice kanlı görüntülere tanık olacağız ne yazık ki.

şu an bunları yazmak ve konuşmak çok acı fakat, faşist çeteler, yıllardır döner bıçaklı ve satırlı saldırılarının öğrenci kesimini yıldıramadığını anladığı an sahneye çıkıp kudurarak, ocaklarında saklamakta oldukları silahları soysuzca üzerimize çevirmekte ve ateşlemektedir.

böyle bir durumun akdeniz üniversitesi’nde yaşanması kimseyi şaşırtmasın. saldırının ilk ayağı bu, ancak son ayağı da olmayacak. faşist eylemlerin abd yanlısı oluşumlarca ilgisi olduğu aşikar ve mhp’yi aşar. bunu neden söylüyorum, zira üniversitedeki solcu grubun son zamanlarda türban ile ilgili yaşanan gelişmeler ve yapılan açıklamalara fazlaca takıldığı ortadaydı ve şeriat yanlısı tetikleyicilerin bu tarz eylemlerde rolü olduğu hep inkar edildi. akdeniz üniversitesi, türban ile mücadelesi ortada olan üniversitelerarası kurul başkanı, rektör prof. dr. mustafa akaydın tarafından yönetilmektedir. amaç gözdağı vermek ve caydırmaktır -sadece-. sadece diyorum dahası var ki, üniversite karışmış ve kendi içinde birbirine düşmüş vaziyette an itibariyle. utanıyoruz.

edit 1: soruşturma devam ederken, olayların "sadece" ülkücü kesimle ilgili olmadığı konusunda bulgular mevcut. solcu grubun 3 haftadır tehdit alıyor olması ve mhp il başkanının olayla ilgili açıklama yaparak saldırganların merkeze girip çıktığını ancak "ülkücü grup" tan olup olmadığını bilmediğini söylemesi de olayların iç yüzünün farklı olduğunu gösterdi.

edit 2: ülkücü kesimi kimsenin suçladığı yok.ancak abd odaklı şeriat yanlısı oluşumların ülkücü kesimi bir "maşa" olarak kullandığı, bu olayla ilgili kesinleşen ilk gelişmelerden.biz inkar ettik, gördük olanları.

edit 3: gözaltıların bir kısmı sona erdi. tedbiren inanılmaz yoğun güvenlik önlemleri var kampusun her noktasında. üniversite gençliği bu gözdağına karşılık kenetlenmiş vaziyetteydi akşam saatlerinde.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol