29 ekim cumhuriyet bayramı

karpuzz
mustafa kemal 28 ekim gecesi dostlarina haber verir. ve efendiler bir sonraki gunun sabahi cumhuriyetin ilan olmasina tarih onunde sahit olurlar. zaten bir suredir cumhuriyet sinyalleri verilmistir. karsi cikanlar olur, elestirenler, sasiranlar olur ve hala da vardir bunlar. 83 yildir hala saskinlikla bakarlar cumhuriyete, bir gecede gelen cumhuriyeti kavrayamazlar. bugun onlarin torunlaridir hala kavrayamayan cumhuriyeti ve icine edenler de onlardandir. lakin halk anlamistir turk milletine layiktir cumhuriyet. ve coskuyla karsilar bu haberi.

29-30 ekim gecesi saat gece yarisini gecince tum yurda ilan edilir ve yuzbir pare top atisi yapilir cumhuriyet anisina. kutlandi butun yurtta.
83 yil sonra siyasi bir mesaj vermek amacli bir seyler kanitlamak amacli butun sehir bayraklarla suslendi. bayraklara boguldu sanki zaten turk olan butun direkler. neden korkuluyorsa manevi olarak rahatlatilmaya calisildi. lakin iyi de oldu. en azindan gozlerimiz de bayram yapmis oldu. herkesin cumhuriyeti ve bayrami kutlu olsun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol