26 aralık 2004 güney asya depremi

independence
guney asya’yi hint okyanusu tabanindan bu sabaha karsi vuran 8.9 buyuklugundeki depremde olu sayisi 6000’i asti. son 100 yilin 5. buyuk depremi oldugu aciklanan depremde, binlerce kisinin yaralandigi ve sayisiz kisinin kayboldugu bildirildi.

endonezya, tayland, sri lanka, malezya, hindistan ve maldivler’i vuran deprem, bu ulkelerin binlerce kilometrelik kiyilarini tsunami dalgalariyla harap etti. evler, oteller, ticaret merkezleri, limanlar, araclar ve tekneler buyuk zarar gordu.

tsunami dalgalarindan en cok etkilenen ulke olan sri lanka’da 2425’e yukseldigi bildirildi. endonezya saglik bakanligi da ulkedeki olu sayisinin 1873 oldugunu acikladi. hukumet yetkilileri, hindistan’in tamil nadu eyaletinde olenlerin sayisinin 1625 oldugunu kaydetti. tayland’da resmi kaynaklar 257 kisinin oldugunu duyurdu. malezya’da 42, myanmar’da 10 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

endonezya’nin ve hindistan’in nispeten yuksek kesimlerinin bile ’’su duvarlari’’ndan buyuk zarar gordugu, dev dalgalarin bircok yapiyi yuttugu, arama-kurtarma calismalarina gemilerin, ucaklarin ve helikopterlerin katildigi, kentlerde yuzlerce ambulansin bulundugu, bazi morglarin tamamen doldugu kaydediliyor.

http://www.mynet.com
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol