12 mayıs 2007 eurovision finali

suppiluliuma
alınan tepkilere bakıldığında, eurovision adlı yarışmanın ülkemizde gereksiz bir ciddiyetle izlendiği görülmüştür. başka hangi ülkede bu kadar kıyamet kopuyor, hangi ülkede verilen 12 puanın "siyasi olup olmadığı" tartışması yapılıyor, hangi ülkede zırnık puan vermeyen komşulara çemkiriliyor?

bakın ingiltere’ye, adamlar şarkıyı havayolu şirketi reklamına soktular ve adeta dalga geçtiler bütün avrupayla. o da yetmezse bakın ukrayna’ya. robot kıyafetli topoş hatun/adamı sahneye çıkarıp tüm avrupaya "ıh ıh" yaptırmadılar mı?

onun dışında çoğu ülkenin orjinal bir şarkıyla katılmaya çalıştığı, müzikten çok sahne şovu ve görsel efektin ön plana çıktığı bir yarışma olduğunu zaten biliyorduk bu eurovision un. bu nedendendir ki sırbistan, şarkısının kalitesinden çok sözlerinin içeriği ile kazanan olmuştur. yine de yarışmaya değişik birer renk katan ukrayna, bulgaristan ve slovenya gibi ülkelere çamur atılması haksızlıktır. "du dara du day dara da dara du day, hey" sözlerine çamur atanlar için özellikle (bkz: diday diday).

not: bir de yunanlıların bizim şarkıdaki "şeykidap" kısmının onlardan çalıntı olduğunu söylemeleri gibi bir haber vardı önceleri, madem öyle, onların "şeykidap"ın kareografisindeki kızları kurdele misali birbirine bağlayıp çevirtmece de bariz sertab’dan bir alıntıdır...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol