10000 days

asure aromali ulker cikolatali gofret
tool’un, iki mayis ikibinalti itibariyle piyasaya surecekleri, lateralustan bu yana tam bes sene boyunca ucuncu gozumuzu de yollara koymak suretiyle beklettikleri album.

albumden dusen ilk single "the vicarious". onyedi nisanda radyolarda calinmaya baslanmis. turkiye icin gecerli degil bu. kelime manasiyla baskalari uzerinden kazanilan, elde edilen sey demek olan bu vicarious ayni zamanda albumun acilis parcasi. siralama su sekilde;

1. vicarious – 7:06
2. jambi – 7:28
3. wings for marie (pt 1) – 6:11
4. 10,000 days (wings pt 2) – 11:13
5. the pot – 6:21
6. lipan conjuring – 1:11
7. lost keys (blame hofmann) – 3:46
8. rosetta stoned – 11:11
9. intension – 7:21
10. right in two – 8:55
11. viginti tres – 5:02

soyle ufak bir matematiksel hesap yapip altalta koyup toplayinca 75 dakikadan biraz uzunca bir album elde ettigimizi gorecegiz. her albumde kendilerini asiyorlar kesinlikle. tool mp3 olarak dinlenmez kuralini siar edindigim icin albumu indirmedim ancak download edenlerin basina siklikla yanlis versiyonlar geciyormus dikkat edin, bastan sogumayin diyorum.

albumun ismi konusunda oldukca fazla spekulasyon yapildi ancak amazonda satisa sunulan cdlerin kapaklarini da bizzat gozle gordugumuze gore, yeni ismin bu oldugunu artik gonul rahatligiyla soyleyebiliriz.

sarki isimlerine gelince hepsinin ozgecmisi sagda solda yazili. misalen, adam jones kutsal kisisi "the pot" icin, sonradan cikan boynuz kulagi gecemez tarzi birseyler soylemis. yoksa tencere dibin kara seninki benden kara miydi? neyse. sunu demis "sen kedini ne saniyorsun da parmak cekiyorsun?" (pot calling the kettle black). a kabul etmek gerek bu sekliyle undertow’daki hooker with a penis’e benziyor. "before you point that finger you should know that i’m the man"...

sonra, viginti tres latincede 23 demekmis ayni zamanda amerikancada "23 skiido" denilince de bir yerden toz olup gitmek manasi cikiyormus vesaire.

valhasil kelam, beklenen tool albumudur, opulur sevilir, basustune konur, suruler halinde guneye goc edilir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol