yaran fıkralar

nick nicki nickince
temel dursun’un evine yatıya gider. ancak dursun’un üç karısı olduğu için temel’e anca mutfağın kapısı önünde yatabileceği bir kanepe kalmıştır. temel şikayet etmez, gece eğlendikten sonra dursun yatağına, kadınlar odalarına, temel de kanepesine çekilir.

aradan on dakika geçer geçmez, dursun’un karılarından biri gelir dursun’un odasına... "dursuncum ben azdım, ne yapacan ne edecen beni bu gece sikecen" der. dursun şok olmuştur, karısı ilk defa böyle söylemektedir. bir yandan böyle bir teklifin cazibesi, diğer yandan içeride uyuyan temel...

dursun uzun uzun düşünür ancak bir çözüm bulamaz.
"olmaz!" der, "temel benim çocukluk arkadaşım."
ancak karısı saatlerce ısrar eder. bu gecenin nasıl geçeceğini de hayal eden dursun en sonunda karar verir.
"mutfağa git, buzdolabının kapağını aç. sen kapağı açınca buzdolabının ışığı yanar. ordan bakarsın temel’e uyuyor mu diye. uyuyorsa gel" der.
kadın dursun’un söylediğini harfiyen yapar ve temel’in uyuduğunu görünce dursun’un yanına döner. sonra bunlar sevişirler.

aradan yirmi dakika geçer geçmez, dursun’un ikinci karısı yanına gelir. "dursun’cum ben azdım. ne yapacan ne edecen beni bu gece sikicen" der. dursun’un ilk karısıyla olan ilişkisinin tadı damağında kalmıştır ancak temel duyarsa diye de pimpiriklenmektedir. karısının uzun ısrarlarına dayanamayan dursun, ona da mutfağa gitmesini ve buzdolabının ışığından temel’e bakmasını söyler. o da gider, bakar, temel’in uyuduğunu görünce tekrar dursun’un yanına döner. onlar da sevişirler.

fıkra bu ya, on dakika sonra dursun’un üçüncü karısı gelir. "dursun’cum ben azdım..."
"tamam tamam, git buzdolabının ışığından temel’e bak" der dursun. kadın gider, bakar, temel uyumaktadır, döner, bunlar da sevişirler.
dursun bir gecede üç birlikteliğin verdiği yorgunlukla hemen sızar kalır.

ertesi sabah kahvaltıda dursun tedirgindir, "ya duymuşsa" diye. bu nedenle temel’e sorar.
"yerin rahat mıydı temel? rahat uyuyabildin mi?"
"valla dursuncuğum, yerim rahattı ama gece hava çok sıcaktı, susuzluktan dilim damağım kurudu."
temel’in hiç bir şey duymadığını anlayan dursun rahatlar ve "ula temel o nasıl söz? mutfak burda ya! bi suyu senden mi esirgiyoruz?" der.

temel dursun’un suratına bakar, sonra şunları söyler:
"ula nasıl su içeyim? buzdolabının kapağını açanı sikiyorsun!"
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol