veda

independence
muhte$em bir filmmi$, zülfü livaneli’nin ellerine aklina zihnine saglik.

ilk ve tek ele$tiri: sinan tuzcu yerine bir ba$ka oyuncu bulunsaymi$ cok daha iyi olacakmi$ ama bu hali ile de mukemmel.

yorum: mustafa kemal atatürk’un cocukluktan beri hic ayrilmadigi arkada$i ve daha sonra da yaveri olan salih bozok’un gozunden ve hatiralarindan, mustafa kemal ataturk belgeselinin son derece iyi kurgulanmi$ ve sinemaya uyarlanmi$ hali. selanik’in elden yitirilmesi ile ba$layan ve dolmabahce sarayinda 10 kasim 1938 saat 09:05 e uzanan ba$arilarla dolu, bir medeniyetin yaratilmasinin hikayesi. selanik acisindan fikriye hanım a$kina, zübeyde hanım acisindan latife hanım kahrina, mustafa kemal atatürk’un hayatinda ya$ananlarin yakla$ik 2 saate sigridirlmi$ hali. filmden de anlayabilecegimiz uzere mustafa kemal ataturk’un hayatindaki yegane ba$arisiz ve hatali karari latife hanim’la evlenmesi olmu$.

filmin pek cok yerinde insanin yuregi burkulur, goz pinarlari dolar ama mustafa kemal ataturk’un hayata gozlerini kapattigi o sahnede artik gozya$lari tutulamaz hale geliyor, yercekimine inat siksan da kendini nafile, akiyor o ya$lar hic istemesen bile.

muhakkak izlenmeli ve ar$ivlenmeli.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol