vapur hikayeleri

rumuz pilis tiray egen
vapur, kıçından köpük çıkarak yol almaktaydı...

sigara içmek artık yasak olduğundan içemiyordu. en çokta bu duruma kıl oluyordu vakur adam. okuyacak bir dergisi de yoktu elinde, martılar şımarık birer çocuk gibi peşindeydiler vapurun, onları izlemeyi seviyordu. ah bi sigara içebilseydi, ne kıyak olurdu.

kadıköy’e, geçiyordu ayrılmaya. ayrılmak için karşıya geçmek zaten bir dertken, yarım saatlik bir deniz yolculuğu hiç çekilir gibi değildi. bir de üstüne üstlük, sevgililerin ağırlıkta olduğu alandaydı. kalktı, kapalı tarafa geçti. burda da sanki mutsuzlar ve yalnızlar bir olmuş, matem günü düzenliyor gibilerdi. yarım saat sonraki hali de böyle mi olacaktı. oturmadı, alt kata indi. kenarlarda oturacak yer bakındı. bir yer buldu oturdu. ah bi sigara yakabilseydi.

vapur yanaşırken kalkanlardandı o da. ama bu sefer kalkmadı. vapur bir an önce yanaşsın istiyordu ama, ayrılık hakkında pek istekli değildi. yaz günü de ayrılık mı olurdu. en son o indi. bir sigara yaktı. buluştu. ayrıldı. bir sigara yaktı. bir dergi aldı, vapura bindi. geldiği yöne gitti. kadına göre gitti. kendine göre, geri döndü. bitti...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol