üniversite sınavında baraj puanlarınin değişmesi

igor
konuyla ilgili yapilan duzenlemede daha fazla insanin universiteye yerlesecek olmasi sistemin dinamikleri acisindan altyapisi hazirlanip hazirlanmadan mi yapildigi konusunda herhangi bir fikir yurutemiyorum ancak;


okumanin neresinin kotu oldugunu anlayamadigim bir ulkede yasiyorum ki nedense en cok okumayla ilgili aksiyon veren bunyeler okuyan insanlardir.

"herkesin okumasina gerek yok"

e peki guzel kardesim madem oyle sen ne diye okuyorsun o herkesten biride sen degil misin? bu cumleyi kurmak ve boyle dusunmek toplumsal bir sinif ayrimciligi yapmaktan baska bir sey degildir.


tamamen sekilden ibaret yasiyoruz ki o okumasin ki ben okuyayim bencilligi ile ne bulunan, calisilan isten, ne evlilikten ne de cocuga bir hayir gelir bunun gibi dusunen bir zihniyetten.

hali hazirda issizlik okunsa da okunmasa da varolacak degismez bir butunun parcasi olacaktir. birakalim bu ulkede tarikatlar cemaatler abuk subuk ne udugu belirsiz insanlar gencleri egitmeye calisana kadar universiteler yetistirsin ve birakalim is konusu bundan sonra tartisilsin a tabi dogru herhangi bir cemaate bagli bir arkadasin ne mezunu olduguna bakilmaksizin istedigi ise girebiliyor degil mi? hay sizin zihniyetinize....
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol