türkiye de kitap okunulmamasının sebebi

ismettt
bır gün çok istediğim başbakanlık makamına geldiğim zaman kesinlikle ilk müdahale edeceğim konudur. ben bu yaşımda sorunun ana kaynağının bu olduğunu tespit edebiliyorken nasıl şuan bu görevlerde olan insanlar tespit edemiyor gerçekten anlam veremiyorum. bır psıkolog adayı olarak bılıyorum kı ınsanlar karakterıstık özellıklerıne çocukluk dönemınde kavuşurlar ve ılerıde yaşayacağımız 60 yıl bızım 15 yıllık dönemımızde bellı olur. bız bu durumu bu yaşlarda öyle kolay halledebılırız ve ortaya kalıtelı bır ınsan grubu çıkartırız kı sonuçlarına ınanmakta güçlük çekılebılır emınım.
bakın bır örnek vereceğım 15 yaşında bır bıreye therese raquin kıtabını okutturursak o ınsan bır başka ınsanın canına kıymadan önce 100 kere düşünür.
lütfen bılınçlı olalım sız okumasanız bıle çocuklarınıza okutun kıtap bız ülke olarak çok ıhtıyaç duyuyoruz böyle bır nesıle.

edıt: aklıma daha yenı geldı 2. dünya savaşında bır alman subayın bır sözü var dıyor kı;''ben ıyı yetıştırılmış mühendıslerın yapmış olduğu fırınlarda yanan 1000lerce ınsan, ıyı yetıştırılmış doktorların esırlere yaptıkları akıl almaz deneyler gördüm öğretmenler bılgılı psıkopatlar yetıştırmesın.''eğıtımden önce ahlak. ama sonuçta kıtap okumayı bılınçlı bır kıtap okuma ne okuduğunu bılme halıne getırtebılırsek zaten bu sorun otomatık olarak ortadan kalkacaktır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol