türban

freagl dreams
yıllarca özgürleştirme açılımını chp’den boşu boşuna beklediğimiz yasaklı örtü. ve sonunda niyeti düzgün olmayan bir güruhun onayıyla özgür kalmıştır insanlar. ne olmuştur peki bu süreçte; bu baskıya maruz kalanlar cumhuriyet düşmanı olmuştur yada laik düzenin onların özgürlüklerine ağzının sulandığını düşünmüştür. diyelim ki düşünebilirde ben dahi düşünüyorum bu düzenin benim özgürlüğümü yok etme çabasında olduğunu.

gelen sürec sonucunda insanlara neden türbanın yada dini bir simgenin yönetici yada hizmet veren konumunda olmaması gerektiğini iyi anlatmalı insanları ikna etmeli.. ya sev ya terket gibi şöven söylemlerden uzak durulmalı. insanlar devletin gayesi olan eğitim hakkını kullanmalı. ve bu insanlara niyeti bozuk bir güruhun oyuncağı konumuna gelmelerine ramak kaldığıda söylenmeli. sonuçta bu insanlar aydınlatılmalı ve bu başlarını açmaları için bir baskıyla değilde sadece bilmeleri için anlatılmalı. ki bu başörtülü gençlerin hepsi kesinlikle masum değiller bunu da bir örnekle açıklayalım.

yer: ankara
başkent üniversitesi

lavaboya giden genç kızımız orada üç kızın abdest aldıklarını görür gün cumadır. sonrasında telefonu çalar ve arkadaşlarının çağrısına şuan lavabo biraz meşgul onların işleri bittiğinde bende işimi görebileceğim diyerek telefonu kapatır. ve abdestini bölen şahsın şu sözleri duyulur. -hepiniz yanacaksın cehennemde, sonunuz geldi- haliyle bu cümleyi nasıl ne amaçla kurdu bilemiyoruz. ama bunu duyan kişinin psikolojisinin bozulduğunu garanti ederim.

bunu anlattım çünkü niyet ile zikrin arasında büyük farklar söz konusu. kuru ve ucuz milliyetçilikle yada cumhuriyet kemalizmiyle aşılacak bir sorun değil bu. dini örtünmeleri yada gereklilikleri güne uyarlamamakla suçladığımız kesimlerin karşısında 1923 kafasıyla duruyorsak bizimde hatamız var demektir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol