türban

maliyeci
siyasete alet olsa bile kaç yazar düşünmekteyim. ne demek ki siyasete alet olması... şimdi ben memur olsam elime cumhuriyet gazetesini alıp masamda okumam benim dünya görüşümü yansıtmayacak mı? "kamusal alan" diye tabir edilen dünyaya girerken kişiler tüm dünya görüşlerinden sıyrılmalı mıdırlar? yani namaz kılmak isteyen bir adam devlet dairesinde namaz kılamaz mı? ya da totemine tapmak isteyen adam tapamaz mı? istavroz çıkaramaz mı?

yani herhangi bir şekilde inancı olan bir insan işini layıkıyla yapamaz mı? inancı olan bir insan illa birilerinin köpeği mi olmalıdır?

okumak isteyen baş örtülü bir kız baş örtüsüyle okula giremez mi? nedir türbanı baş örtüsünden ayrı kılan, siyasal simge haline getiren? sanki baş örtüsü olunca izin veriliyor da...

bu mudur ya laiklik? bu mudur sekülerizm?

benim bildiğim sekülerizm ve laiklik insanların akılcı,bireysel davranabilmesidir. insan ilişkilerinde rasyonelliğini gözetip, yaptığı işlerde normları dini kurallar olmadan davranabilmesidir ama bunu yaparken kişisel inançları çerçvesinde kendisini ilgilendiren mevzularda haklarının korunmasıdır.

özgürlüklere kısıt getiren bir laiklik anlayışı atatürk’ün bize öğütlediği laiklik anlayışı değildir.birilerinin bunu böyle lanse etmesi hakkaten komik.

insanlara insan olduğu için değer verdiğimizde yersiz korkularımızdan da sıyrılacağız.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol