ttnet

independence
yaklasik 10 senedir turk telekomun herhangi bir hizmetini kullanmiyordum, kafam cok rahatti ancak daha sonra tasindigim yere superonline in hizmeti olmadigini ogrenince mecbur kaldim ttnet e ve haftada en az bir kere sorun yasiyorum.

misal 24mbps hiz alirken speedtest'te 3mbps hiz gordum ve call center a ulastim, aldigim cevaplar hayati yeniden sorgulamami sagladi.

+ iyi gunler, hiz sorunu yasiyorum.
- iyi gunler, dns lerinizi degistirelim o halde.
+ opendns kullaniyorum zaten?
- olsun, biz size ttnete ozel dns verelim onlari kullanin.
+ sorunum dns ile alakali degil ama deneyelim peki.(denedikten sonra) olmadi, hizim hala 3 lerde seyrediyor, hatta 2,30 a bile dustu diyebilirim.
- anladim efendim, o halde bir bilgisayarcidan yahut bir elektrikciden destek almaniz gerekecek.

iste benim hayati sorgulamam icin gerekli cevap buydu. internet hizim dusuk ama kullandigim iss in call centerinda bulunan hanim bana internet hizim dusuk diye bilgisayarcidan destek almami onerdi. o da olmazsa elektrikci. yani diyor ki "biz bir boktan anlamiyoruz, bizim onumuze bir kmetin koyuyolar, ordan okuyoruz."

e ben bilgisayar muhendisiyim, kendi kendime destek verdim ve bilgisayarimda bir sorun olmadigini anladim, kendime de dedim ki senin bilgisayarinda bir sorun yok. simdi ne yapacagiz peki?

dedi ki o zaman ariza kaydi olusturalim, saha ekipleri kontrol etsinler.

lan sen neden bunu bana en bastan soylemiyorsun da beni bilgisayarciya yonlendiriyorsun? neden senin is bilmezligin yuzunden ben bilgisayarciya para odeyeyim? sizi kiraathanelerden mi topluyorlar oraya allahaskina?

evet bunu da soyleyip yuzune kapattim kadinin. manyak is bilmezler ya. yemin ederim superonline in gozunu seveyim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol