terör

independence
din, dil, irk, mezhep, kadin, cocuk, ya$li, sakat.

belki de dunyada bu ayrimlari asla ama asla gozetmeyen yegane $ey.hangimiz kimi zaman bu ayrimlardan oturu birilerine soguk davranmayiz? hangimiz gun gelir de bir gun birisine irkindan, mezhebinden yahut renginden oturu bir yafta yapi$tirmayiz?

i$te teror bunu yapmaz.dunyanin en kalender $eyidir teror.

kim varsa yakininda cevresinde, soluklanmaksizin katleder.etrafina ne$e icerisinde gulumseyen bebek de olsa, dunyalar guzeli bir kadin da olsa, gozleri gormeyen bastonlu bir ihtiyar amca da olsa, teror sorgulamaz, yalnizca yok eder, tahrip eder, canini alir.

terorun bir amaci yoktur aslinda.hani kimi zaman derler ya "biz bilmemneyin bagimsizliginin mucadelesini veriyoruz" diye.silme yalan.hicbir bagimsizlik mucadelesi gulen bebeklerin katlini, hamile kadinlarin canlarini almayi, ya$li insanlarin paramparca edilmesini hakli gosteremez, aciklamasini yapamaz.teror amacsizca yok eder etrafindakileri.teror ile olu$turulan katliamlardan sonra sadece eylemlere kilif bulunur hepsi bu.

teror amacsizdir evet, ama teror her ne kadar amacsizsa bile yine de terorun dogmasinda kimi sebepler vardir.teror amacli yaratilir ve amacsizca di$ari salinir.terorun var olu$undaki sebepleeri burada yazmaya kalksam, hele ki $oyle bir donemde gotumuzde patlar endi$esi ile yazamiyorum.

tek soyleyebilecegim, teror sebebi ile hayatini kaybeden insanlarimizin, askerlerimizin cenaze torenlerinde ellerini onlerinde birle$tirerek en onde sirada namaza duran yoneticiler biraz oz ele$tiri yapsinlar.

#809622
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol