tanımayan vatandaşlıktan çıksın gitsin

bgat
seçim sonrası konuşmasında kendilerine oy vermeyenleri de kucaklayacaklarından kimsenin şüphesinin olmamasını söyleyen rte’nin, sözünün arkasında ancak düne kadar durabildiğinin açık bir ifadesi olan cümle. zaten o cümleler ağzından çıktığı anda da inanmış değildik, ama kendi sözünü bu kadar çabuk çürütmesini de beklemiyordum açıkçası. sadece bekir coşkun değil, aynı sözü söyleyecek birçok vatandaş var dışarıda.

artık klasikleşmiş deyimiyle "herkesi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı" seçmeye yanaşmayıp işi sürüncemeye çekmekten usanmamalarını da bir kenara koyacak olursak, kendilerinin çok çooook uzlaşmacı olan sahte yüzleri, bunun neticesinde de çooook çok demokratik ve her ikisinin bağlamında da "bizden olmayanları da kucaklarız" fikriyatları da suya düşmüştür kanımca.

hadi bunları da geçtim, kahvedeki adam gibi konuşarak birkaç laf edeyim bari: lan oğlum bir ülkenin başbakanı çiftçisine ananı da al git, şehitlerine kelle, terörsite sayın diyorsa... sinirlenince ne söyleyeceğini toparlayamayıp acınası bir halde "vatandaşlıktan çık git kardeşim, misketlerimi de vermeyi unutma" tarzı cümleler kurabiliyorsa bu başbakanlık işi ne güzel bir şeymiş, ben de başkaban olamaz mıyım yani? ve tüm bunlara rağmen bunların hepsini ve daha fazlasını söyleyen grup hala da yüzde ellilere yakın bir oy alıp iktidar olabiliyorsa, ya biz arızalıyız, ya da abd, askerleri gay yapan tarzda bir bomba fırlatıp seçmen kitlesini feci şekilde etkiledi. başka türlü izah edemiyorum. tıkandım. gerçekten.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol