sözlük için yapılan çalışmalar

independence
haydi daha detayli aciklayayim.

oncelikle minik bir aritmatik hesabi.

ms sql server 2005 express edition - ms sql server 2000= 5 express edition.

yani $u anda gecmi$ oldugumuz sql server ile elimizde fazladan 5 senelik teknoloji ve eklenti olarak express edition mevcut.

yeni bir hesap.

4gb - 300mb= aha burda benim aklim kari$ti i$te.gb yi once mb ye cevirip sonra 300mb yi de icerisinde cikarttiginizda elinizde kalan sonuc bizim elimize gecen fazladan veritabanidir.

peki bu hareketimizle ne kazandik? oncelikle bize yakla$ik 10 sene belki de daha fazla yetecek bir veritabani kazandik.sadece kendimize ait bir veritabani kullanmamiz ve uzerinde %100 yetki sahibi olmamiz sebebi ile cok daha fazla hiz ve cok daha yuksek bir guvence kazandik.

hepinizin hatirlayacagi iki duyuruyu hatirlatmak isterim.


tarih 07.05.2007 saat 13:56:00
· sozlugun veritabaninin dolmasi sebebi ile kisa bir sure entry giri$i yapilamayacak.en kisa surede sorun halledilip sozluk hizmetinize acilacaktir.

independence

ve yine tarih 20.06.2007 saat 11:53:00

sevgili arkada$lar.

gece 02:45 de meydana gelen veritabaninin dolmasi durumunu ancak sabah saat 10:30 siralarinda haber almam ve duruma ancak o saatlerde mudahale edebilmem sonucunda ortalama 9 saat civari sozluge bilgi giri$i yapilamami$tir.oksijen tuketen beslenen ve hatta uyuyan bir organizma olmam sebebi ile boyle bir gecikmeyi dogal kar$ilayacaginizi umid eder buyuklerimin ellerinden kucu...

sonuc olarak ya$anilan gecici sorun fixlenmi$tir.

yuce allah’im klavyenize zeval vermesin.

powered by recep tayyip erdogan.

independence

bu iki duyuruda bahsedilen durumlar ve akabinde ya$ananlar bize yakla$ik 24 saate malolmu$ ve bir 24 saat kadar da inanilmaz yava$liklara sebep vermi$tir.

i$te 2 gundur ugra$larimiz bir daha bu tur durumlar ya$anmasin diyedir.

$imdi gelelim 13 saatlik verikaybinin sebebine.normalde sozlugu bir kac saat kapatmam ve bu $ekilde geci$i gercekle$tirmem lazimdi.oysa ms sql server 2005 express editionu kurarken sadece local de windows modunda cali$masi $eklinde kurmu$ ve sql modunu tamamen atlami$im.bu sebeple veritabanina localden gayet $irin bir $ekilde baglanirken remote olarak hicbir $ekilde veritabanina baglanamiyorduk.sadece bunun caresini bulmak bile geceden sabaha zamanimi aldi ve en sonunda bu zimbirtilarda unistall - install etmeksizin de mixed modunu cali$tirabilecegimi bir $ekilde ogrenebildim.bu sefer de sozluk veritabanindaki table isimlerinin kodlar tarafindan "hasiktir lan biz boyle bir $ey bilmiyoruz" yakari$i ile kar$ila$tim.nihayetki minik bir sql cumlecigi ile bu sorun kolay bertaraf edildi.

tum bu soylenilenlerin sonucunda insanlara haber vermeyi$imin sebebi bu i$i becerip beceremeyecegim endi$esindendir.beceriksiz olarak anilmaktansa varsin 13 saatlik verikaybinin(inceledim de 13 saatlik veri kaybi totalde 5 sayfa tematikvari ba$liga tekabul ediyormu$.) gunah kecisi ben olayim hic sorun degil.

bana kalbiniz kadar temiz bu text areayi ayird.....

kib öpt t$k bye.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol