sözde kürdistan

nebulas
bundan yıllar önce(-ki o kadar önceydi ki günümüz habertürk tv’si nin gazete olduğu yıllardan bahsediyorum...)gazete habertürk te bir haber yazılmıştı... (bkz: sözde kürdistan a bir adım daha)
haberin içeriğinde bahsedilen konu kürdistan denen bu yöresel kabile artık para basmaya başlıyor.evet o dönemlerde kamusallaşma çalışmaları çoktan başlamıştı bile. kürt dinarı adı verilen bu para ırak dinarı’nın kuzeyli versiyonu olması muhtemeldi tabikide. daha sonrasında daha sık duymaya başladığımız birşey daha çıktı. parlamento...
bizim güneyimizde, ırakın ise kuzeyinde kalan bu kabileler artık bir de flama taşımaya başlamıştı. yeni bir dönem yani bayraklı kabileler.
tıpkı ingilizlerin ırakı, fransızların suriyeyi bir dönem yaptıkları gibi.
artık sözde veya özde olup olmaması veya birtakım kelime oyunlarıyla yok lan öyle bişe diye başka tarafa kafa çevirmektense, yarın çok geç olmadan birtakım tedbirler alınmalınmasının zamanı sanki geldi de göçüyo gibi.
iktisattan azcık anlayanlar bilir bölgenin geleceğe yönük ne denli iştah kabartıcı bir vaziyette olduğu. bizim için değil tabi sam amca ve beyaz kıtadaki akrabalarının.
bazı politikalar değişmelidir. dün dündür bugün bugündür zihniyetiyle yarına bişey kalmayabilir. akıllı olunmalıdır, gereken yapılmalıdır, tellalık değil bi düşünce ürünü olarak nebulas desek cuk oturabilir...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol