sırrı sakık

independence
"sen kürtler 1991 yılına kadar yasaklı bir kürtçe ye sahipti ne yazdın? zorla göç ettirilen insanlar için ne yazdın? sen bu ülkedeki antidemokratik uygulamalar için suskunluğu seç..."

ara$tirma yapilmaksizin bu tur sorularin cevaplarina ancak ruh cagirma seanslarinda ula$ilabilir ki onlar da hepten yalandir, masanin diger ucunda oturan insan hareket ettirir o fincani, kaptirmayin kendinizi fazla.

ara$tirma yapmaktan igrenmek, ara$tirici bir birey olmamak, ara$tirma yapmanin hayatin her evresindeki onemini zerre sarsmaz, lazim bir $eydir, yapilmalidir, hatta konuya ait ozel $irketler bile kurulmu$tur.

sirri sakik’i gunahim kadar sevmem ve evet, son derece cirkin bir insandir, hem icten hem di$tan. bu bir hakaretse sayin sirri sakik bana dava acabilir, bu davayi da kazanirsa ben tum tukurduklerimi yalarim. ay$en gruda’yi son derece ba$arili bulur ve severim ama tum bu duygularim ay$en gruda’nin cirkin bir insan oldugu gercegini degi$tirmez, keza rahmetli aysel gurel icin de ayni $eyler gecerlidir.

cirkin kelimesi bir bireyin estetik anlamdaki ifadesini tanimlar, guzel demek nasil ki madalya gerektirmezse cirkin demek de hakaret icermekten uzak bir kelamdir. icten ice cirkin olmak da o ki$inin du$uncelerindeki kirliliktir cirkinliktir ki yazimin sonuna kadar ardindayim.

sirri sakik ve bagli bulundugu siyasi parti ayni siyasi duzlem uzerinde yollarina devam ettigi surece hem benim hem de milyonlarca ayri insanin gozunde her gecen gun daha da cirkinle$mekten geri duramayacaklardir. bak misal yarin silopi’ye onbinlerce insan bir grup teslim olan pkk’liyi kar$ilamaya gidecekler.

peki neden?

bu hareketin altinda nasil bir demokratik anlayi$, nasil bir insancillik arayabilirsiniz sorarim sizlere. bu hareketin yegane temeli o ki$ileri insanlarin gozunde bir nevi kahraman yapmak degil midir?

olacaklar ile alakali tahminlerimi belirteyim;

1- pkk’li grup emniyet guclerince son derece kibar bir halde teslim alinacak( ki ben eminim orada bulunan topluluk buna kar$i cikacak ve ta$kinlik cikartacaklar), yine ayni grup karakolda ifadeleri alindiktan sonra mahkemeye cikartilacaklar ve serbest birakilacaklar.

sonuc?

serbest birakilan grup bu sefer amaclarini daha degi$ik yollardan ulke sinirlari dahilinde ve son derece serbest bir $ekilde gercekle$tirmeye cali$acak.

bu yuksek ihtimaldi. bir de cok olasi olmayan ama ihtimaller dahlinde olan kismi var olayin.

2- pkk’li grup emniyet guclerince son derece kibar bir halde teslim alinacak( ki ben eminim orada bulunan topluluk buna kar$i cikacak ve ta$kinlik cikartacaklar), yine ayni grup karakolda ifadeleri alindiktan sonra mahkemeye cikartilacaklar ve tutuklanarak cezaevine gonderilecekler.

sonuc?

gelsin yine ic kari$ikliklar, gosteriler, mal tahribatlari ve illegal gosteriler.

peki bu her iki durumda da olaylarin sorumlusu kimdir ya da kimlerdir?

sirri sakik ve dtp’nin diger uyeleri.

$imdi bu adamlar benim ulkemin topraklarina ve insanlarina kar$i bu kadar bariz $ekilde cok uzun senelerdir saldirilarda bulunacaklar, terorist eylemler gercekle$tirecekler ama benim gozumde "cirkin insan" olmalari benim onlara hakaret ettigim anlamini yaratacak.

yava$ yaratsin, saci ba$i dagilmadan.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol