sigara icen hamile kadın

walide sultan
sigara, anne karninda, daha cenin durumundayken bebegi, ozellikle beyinsel olarak olumsuz etkilemektedir. uzmanlar; vucuttaki nikotin atilma suresini en az iki yil olarak degerlendirmektedirler.
oneri olarak; sigara icmekte olan anne adaylarinin en az iki yil oncesinden bunu birakmalari bedenlerini nikotinden temizlemeleri, bunun akabinde hamile kalmalarini salik vermektedirler. bebegin dogumundan sonra emzirme esnasinda, nikotinin zararlarindan bebegin etkilenme faktoru de cok kuvvetlidir. ozellikle bebegin, beyin hucrelerinde tahribat yapan nikotin, uzmanlarin, matematiksel zeka olayi adi altinda yaptiklari arastirmalarda, bu yonden dusuk olan zeka kapasitesine, annenin hamileyken veya bebegi emzirme esnasinda aldigi nikotinin sebep oldugunu, yuzde seksenlere varan bir istatistiksel degerlendirme sonucuna vararak aciklamislardir.
hamilelik ve sonrasinda bebegin, saglikli beden ve ruh gelisimi, sigara olayindan kesinlikle uzakda tutulmasini gerekmektedir.
ozendirici faktorleri de unutmadan, sadece hamilelik donemlerinde degil, annenin hic bir sekilde cocugun yaninda sigara icmemesi gerekmekte-birak su sigarayi evladim. ogutu veren ebeveynlerin kendilerinin de buna ornek olmalari gerekmektedir.
edit; satirlarin yazari maalesef, okyanus asiri dustugunden beri bu nefret edilesi hedeyi kullanmaktadir. ve kendinden sirf bu nedenle nefret etmekde, kesinlikle cocuklarinin bulundugu ortamlarda icmemeye calismaktadir. ozenle, birer yesilayci olarak yetistirmeye calistigi cocuklarinin, bu konudaki surekli agir elestirileryle karsilasmak da, her gun bu sorunu asmak icin niyetlenmek de, cesitli yontemler deneyerek bundan kurtulmaya calismaktadir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol