salon fotoğrafcisina çekme diyememek

ederleziavela
ogrenim gordugunuz yıllarda basınıza gelebilecek komik hadise.

zaten aileden aldıgınız harclık ile ay sonunu guc bela getirirsiniz.talebe olmanın verdigi eziklik ve fukaralık yetmezmis gibi zamansız evlilik kararı alan arkadaslarınız bu duruma tuz biber ekmektedır.

ama olsun der dugunun yapılacagı semte gitmek icin bir saat onceden yola cıkarsınız.hatta az masraf yapmak icin leventten metroya biner sisli de inip bedava akbil hakkınızı kullanarak dugunun yapılacagı semte gidip minibus ucretınden yırtarsınız.

iceride gordugunuz arkadaslarınıza el sallayarak masalarına oturur, pasta kesimi, takı merasımı gıbı kombinasyonları atlatır o acı duruma 2 adım daha yaklasırsınız.

bedava ikram edilen 3. sınıf pasta ve limonatayı afiyetle mideye indirip doymus yag oranınızı tetikler ve derin bir nefes alırsınız.

arkadas gurubunuzda bulunan " mualla " isimli asifteye platonik askınız 100 metre mesafeden anlasılmaktadır.masada bulunan herkes umit besen sarkısı esliginde dansa kalkmakta lakin umit babanın, kisinin psikolojik durumunu kaosa surukleyen o igrenc musiki eserini duydukca adeta koltuga civilenırsınız.

mualla asiftesine ilginizi bilen yavsak arkadasınız aklı sıra muziplik yaptıgını sanıp " aaa eder, mualla hadi ama siz de dans edin " gibi, potansiyel pezevenk cumlesını sarf ederek sizi ne derece zor bir durumun icerisine soktugunu bilmez.

cebinizde olan son 5 milyona mı yanarsınız, hayallerinizin kadını ile ilk, umit besen sarkısı eslıgınde dans ettıgınıze mı ?

hayat bır kere vurmasın tokadını ya rab.

bu kadar zorluga ragmen mualla asiftesi kollarınızın arasında iki ileri bir geri suzulmektedir.beynınızın sag on lobunda sorf yapan dusunce " ceylan gibi namussuz " dur.

ve iste o an gelir.

salon fotografcısı zebellah gıbı karsınızda dikilir " cekeyim mi agabey " der.mecburen karizmayı cizdirmemek icin " cek amına koyim " dersiniz.

sonrası malum.yavsak fotografcı sırıtarak gelir.cektıgı resmi verıp cebınızdekı son 5 milyonu acımadan alır.

(bkz: neyseki akbılım vardı sozluk)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol