roger waters

floydian
roger waters´a israilde konser verme çağrısı:

filistinli sanatçılar, "the wall"ın (duvar) bestecisi roger waters’a yaptıkları çağrıda, israil’in batı şeria’ya ördüğü duvarı meşru hale getireceği gerekçesiyle haziran’da tel aviv’de vereceği konserden vazgeçmesini istediler.
filistin çağdaş sanatlar derneği ve filistinli ressamlar birliği adlı gruplar tarafından roger waters’a yazılan bir mektupta, konser hakkında endişeler dile getirildi. mektupta, "filistinli ve uluslararası sanatçılar şok içinde soruyor: adı dünyada yıllarca adaletsizlik duvarlarını yıkmakla birlikte anılan bir sanatçı nasıl olur da uluslararası adalet divanı tarafından yasa dışı ilan edilmiş israil’in duvarının çirkinliği ile kendini bağdaştırabilir?" deniyor.

geçen yıl roger waters, ingiliz sanatçıların batı şeria duvarına karşı kampanyasına katılmış ve "duvarın neden olduğu yoksulluk filistinliler için yıkıcı olmaktadır. bu duvar çocukları okullarından koparmış, hastaların daha iyi bir tedaviye ulaşmalarını engellemiş ve filistin ekonomisini mahvetmeye devam etmektedir" demişti. waters dün yaptığı açıklamada ise, "israil’de, büyük bölümü filistinlilerle savaşmayı reddeden çok fazla hayranım var. dış politikasını onaylamıyorum diye israil’e gitmemezlik etmem ingiltere’de konser vermeyi reddetmemden farksızdır çünkü tony blair’in de dış politikasını onaylamıyorum" diye konuştu.

(10 mart 2006 hürriyet gazetesinden)

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol