robot

greyfurt
kesin kabul görmüş bir tanımı olmamakla birlikte; "kendisi algılayıp, karar verip, uygulayan makineler" diye nitelenebilir.

makineler ile robotlar arasındaki farklar bazen tasarımcıları bile çekişkiye düşürecek kadar yakınlaşır. öyle ki; 10 yıl önce robot olarak tanımlanıp, bu gün makine olarak kabul gören bir sürü alet vardır.

not: robot yapımı, tasarımı ile ilgilenen arkadaşlarınhttp://www.robbot.org/ sitesini mutlaka ziyaret etmelerini tavsiye ederim. robot videoları, tasarım şablonları, temel tavsiyeler ve hatta bire bir yardım alabileceğiniz, geniş içerikli ve pratik anlatımlı bir site olmuş.

(bkz: sumobot)
(bkz: robot tasarımı)
(bkz: otomasyon)
independence
$u videoda $a$irtici derecede ba$arili orneklerini gorebilirsiniz. ustelik tekme yemelerine ragmen du$muyo bu sevimli cihazlar;

https://www.youtube.com/watch?v=M8YjvHYbZ9w

eve al bi tane yagla besle anasini satayim.
mentat
etimoloji: robot kelimesi ilk olarak 1920'de karel capek adlı bir çek yazarın meşhur bir romanında kullanılıp yaygınlaşmıştır."robotnik" yani köle kelimesinden türetilmiştir.

robot fikrinin tarihi: bir çok mitolojide robota benzer varlıklar hayal edilmiştir. bunlardan en çok bilineni yunan mitindeki automaton'dur. (kendisini age of mythology'de görebilirsiniz) yakın dönemde ise karel capek romanının ses getirmesi sonrası asimov'un romanlarında kendine geniş bir yer bulmuştur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol