richard dawkins

meekma
yamyamlık bir tabuymuş, yapay insan eti üretilirse bu tabunun yıkılmasına katkıda bulunabilirmiş belkim falan felan

... Tissue culture “clean meat” already in 2018? I've long been looking forward to this.https://ind.pn/2F9xAwS What if human meat is grown? Could we overcome our taboo against cannibalism? An interesting test case for consequentialist morality versus “yuck reaction” absolutism....



insan eti yemek??? oha diyorum müsadenizle

bu balonları şişirip şişirip başımıza dert ediyorsunuz gözümün canları.. nolur kendini kanıtlamamış insanlara övgüler düzmeyelim.

ama burada bitmesin.. biraz eğlendireyim sizi.. yamyam arkadaşımızın dakikada kaç kez göz kırptığını sayalım...



normal bir insanın dakikada kaç kez gözünü kırptığını bulalım. noluyoz lan diye soralım kendi kendimize...

hoka hey
nur yüzlü biyolog.

birçok kitabını okudum. adam bu işe ömrünü vermiş.

"hepimiz Afrikalıyız" diye bir sloganı mevcut.
gregostertag00
Yobaz dediğimiz insanlara göre ters kutupta bulunan yobaz bir bilim adamı.

İnanmamayı anlıyorum inanmayı da anlıyorum. Ancak katlanamadığım 2 nokta var. Bir: dindarların tanrıyı ispat çabaları. iki:dinsizlerin tanrıyı inkar çabaları. Yapmayın lütfen. Buradan bakınca eşit derecede yobaz görünüyorsunuz.
herkonudafikrimvar
homo eractus'ların sıkça sorduğu 'ehe ehe o zaman insanlar neden maymun olmuyor' adlı maymunca soruyu ciddiye alıp cevap vermiş evrim biyoloğudur.



50 den fazla kitabı olan, Tanrı Yanılgısı adlı kitabı uluslararası best seller olmuş, kitapaları 40'dan fazla ülkede yayınlanmış, profesore boş adamdır diyenler de geldi.
mountain
Evren'in ve Dünya'daki yaşamın varoluşuna ilişkin yaratılışçı inanışlara karşı çıkan, çok sayıda popüler bilim kitabının müellifi olan ateist bilim adamı.
Bir bilim insanının inanışı kural olarak kendisi hakkındaki tanımlamalarda yer verilecek bir husus olmamakla birlikte, ateizmin ateşli bir savunucusu olması itibariyle tanım içerisinde bu noktanın belirtilmesi çok da yanlış olmayacaktır.
pirate of garibban
başarılı ve önemli bi bilim adamı. ama fikirlerini anlatış biçiminde dinlere karşı daha anlayışlı davransa, okuyan veya dinleyen dindar kişinin daha rahat düşünmesini ve dikkate almasını sağlayabilir diye düşünüyorum

ve çok sinir bozucu, üzücü şekilde sitesine bayrağımızı dikmeyi başardığımız bilim insanı.

(bkz: richardawkins net)
(bkz: banned in turkey)
mad
ingiliz uyruklu etolog, yazar, evrim kuramcısı. oxford üniversitesi’nde zooloji profesörüdür.

1976’da yayımlanan the selfish gene (gen bencildir) adlı kitabında doğal seçmenin bireyler ya da türler seviyesinde değil, genler seviyesinde incelenmesi gerektiğini savundu. aynı kitapta, mem kavramını ortaya atarak bugün memetik diye bilinen bilim dalının kurucusu oldu.

1982’de yayımladığı the extended phenotype (genişletilmiş fenotip) adlı kitabında, fenotipi vücutla eş anlamlı gören geleneksel görüşe karşı çıktı, bir organizmanın kendi vücudu dışında oluşturduğu yapıların da (kuş ve termit yuvaları gibi) o organizmanın genleri tarafından inşa edildiğini, dolayısıyla organizmanın fenotipine dahil edilmesi gerektiğini savundu.

evrim, yaradılışçılık ve din konularındaki fikirlerini açıklamak için pek çok popüler bilim kitabı yazmış ve pek çok televizyon programına katılmış olan dawkins, tutkulu bir ateizm savunucusu olarak da ünlenmiştir. 2006’da yayımladığı the god delusion (tanrı yanılgısı) adlı kitabında tanrının varlığı ve dinlerin gerekliliği için öne sürülen geleneksel savlara karşı çıkmış ve ateist bir dünya görüşünü savunmuştur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol