paris

ankakusu
seine nehri üzerinden yapilan turlarla sehrin önemli yapitlarinin bir kismini görebileceginiz sehir.

fransizlarin garip varliklar olmasina ragmen görülmeye deger bir sehirdir. ama illaki sevgiliyle gezilmesi gereken sehirdir. tabi yanlis sokaklara girmemek lazim, ayip. ayrica bahse konu sokaklarin birinde, bir sex shop’un yaninda, dönerci görmeniz de mümkündür. artik bu girisimci kardesimiz ne düsünerek buraya yerlesti bilmiyorum, belki sermayeler is sonu acikirlar diye düsünmüstür.

eyfel kulesi’nin haddinden ve gereginden fazla ünlendindigini, ünlendirildigini, ki dogru bir strateji oldugu ortada, söylemek yanlis olmaz. sehri kus bakisi görebilme imkani disinda pek bir atraksiyonu yoktur. ama eyfel’den sevgiliyi asagi atmak bile bir hayli romantik olabilir. tabi ayi gibi atmayacaksiniz yavasça, nazikçe asagi birakacaksiniz... eyfel’e fazla vakit harcamayip eyfel’den çok daha ilginç ve güzel yapitlara yönelmek daha dogrudur.

yazin suudilerin dolustugu ve en lüks hotel ve restoranlari doldurdugu sehirdir ayrica. görgüsüz dümbükler champs elysees’in keyfini kaçiriyorlar.

metro agi muazzamdir. belkide bu yüzden bana karisik ve bir o kadar da ürkütücü geldi. tam cinayetlik mekanlardir ayrica. ne hikayeler, ne senaryolar çikar buradan of, of.

zenginlerimizin en gözde sehridir. gurbetçiler orada it gibi çalisiyor ve çogu sehrin güzelliginden bihaber. zenginlerimiz ise binlerce kilometre yol katediyor bu sehrin güzelligini görmek için. yok kardesim yok bu dünyanin düzenini sil bastan yapmak lazim ya, neyse...

ha bir de burayi görmüs her insan ballandira ballandira anlatir bu sehri. sehir güzel olmasina ragmen, gerçekten güzeldir be, ballandira ballandira anlattiklari kadar da degildir. salyalar akitarak anlatanlara, oraya gidince birden duygusallasiyorum diyenlere aldanmayin. evet sehrin etkisi mutlaka vardir ama öyle olmak için kastiklarina emin olabilirsiniz. her insan ömründe mutlaka görmesi gereken bir yerde degildir ayrica. görmesenizde olur.

#358279
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol